Top alimente pe care să le încerci în Creta

Creta este cea mai mare insula din Grecia si isi intampina vizitatorii cu zone salbatice, munti si plaje fine. Bucataria cretana cuprinde atat preparate traditionale, cat si internationale, la care au adaugat ingrediente si arome unice.

15 iul. 2016, 20:12
Top alimente pe care să le încerci în Creta

In cea mai mare parte, preparatele culinare din Creta contin ierburi aromate, legume verzi, branza, peste proaspat, ulei cretan si rachiu.

Iata un top al alimentelor pe care sa le incerci daca esti in Creta:

Branza cretana

Fiecare localitate din Creta are propria ei reteta de branza. Aceasta se prepara din lapte de capra sau de oaie, sau o combinatie intre cele doua tipuri de lapte. Una dintre cele mai delicioase este graviera, o branza tare, care e mai dulce cand e proaspata, iar cand se invecheste are gust de alune. Daca esti amator de branza cremoasa, atunci trebuie sa incerci pichtogalo Chanion sau myzithra, o branza tanara, usoara.

Dakos

Dakos este un preparat foarte popular in Creta. Il mai poti gasi si sub denumirile koukouvagia (bufnita – n.r.) sau kouloukopsomo (n.r. – paine pentru catei). Ce este dakos? Este un fel de bruschetta, inmuiata in ulei de masline, pe care se pun rosii si branza myzithra. Se asezoneaza cu ulei cretan de masline, sare, oregano si piper.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO