TOP cele mai CIUDATE ŞCOLI din lume

Există câteva şcoli în lume cu adevărat ciudate, fie din cauza construcţiei, fie din cauza programei şcolare.

13 aug. 2014, 17:02
TOP cele mai CIUDATE ŞCOLI din lume

1. Scoala de scientologie. The Delphian School din partea vestica a Oregonului se mandreste a fi o Hogwarts din lumea reala. In ciuda pretentiilor pe care le au dascalii si a numeroaselor activitati in aer liber ale elevilor, e greu de ignorant ca Delphian School face parte din miscarea scientologica. Metoda de predare este cel putin ciudata. Profesorii cred ca cele mai multe dintre cuvinte nu sunt bine intelese si ca limbajul formal ridica mari piedici. De aceea, elevii lor sunt incurajati sa foloseasca lucruri concrete pentru a se exprima. In locul cuvintelor, ei pot face de exemplu elemente din lut care sa redea ce vor sa spuna.

Institutia a fost infiintata in 1979 si are un internat pentru elevii sai care au varste cuprinse intre 4 si 18 ani, iar taxele se ridica la peste 40.000 $ pe an.

In afara claselor, ei trebuie sa participle la ore care sa ii caleasca. Spre exemplu, elevii sunt obligati sa stea nemiscati in timp ce toti ceilalti colegi ai lor le striga insulte si injurii. Fiica lui Nicole Kidman si a lui Tom Cruise a fost eleva in cadrul acestei scoli.

2. Brooklyn Free School. La aceasta scoala, orele de curs sunt optionale si de cele mai multe ori, sunt predate de elevii mai mari. Multi dintre ei se declara multumiti de aceasta metoda insa cu siguranta exista si lenesii are profita de faptul ca nu sunt obligati sa faca nimic si stau toata ziua degeaba.

Misiunea BFS este sa educe tinerii in spiritual egalitatii sociale, sa ii ajute sa isi exprime opiniile cu indrazneala, concizie si claritate si mai ales, sa cantareasca toti factorii in luarea unei decizii. Elevii invata prin joaca, explorare, munca in echipa si diversitate. In plus, scoala ofera posibilitatea unui parteneriat deschis intre parinti si institutie.

3. Scoala viitorului. In 2003, compania Microsoft a investit nu mai putin de 63 de milioane $ in construirea unei scoli futuriste, numita foarte inspirat Scoala Viitorului. Dincolo de programa, cladirea este intr-adevar un exemplu de tehnica si arhitectura remarcabila.

In aceasta institutie, nimeni nu foloseste hartia si creionul iar elevii se bazeaza exclusiv pe munca la calculator. Initial, programul de studii era asemanator celui unui job, de la 8 la 4. Se crede ca de aici erau selectati viitorii angajati ai Microsoft.

Citeşte mai mult pe kudika.ro

Citeşte şi Topul celor mai bune şcoli gimnaziale din ţară