Top cele mai frumoase filme de dragoste ale tuturor timpurilor. Ce producții ar trebui să vizionați măcar o dată în viață

În acest weekend v-am pregătit o listă cu cele mai frumoase filme de dragoste ale tuturor timpurilor. Fie că alegeți să le vizionați singuri sau cu partenerul de viață sau prietenii, oricum ar fi e o alegere foarte bună.

09 apr. 2022, 13:40
Top cele mai frumoase filme de dragoste ale tuturor timpurilor. Ce producții ar trebui să vizionați măcar o dată în viață

Iată care sunt cele mai frumoase filme de dragoste ale tuturor timpurilor:Casablanca

E unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste făcute vreodată. Ilsa e o femeie căsătorită care trăiește în orașul marocan Casablanca. Acolo îl întâlnește, după mulți ani, pe Rick, un fost iubit. Acțiunea se petrece în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Rick Blaine trebuie să aleagă între sentimentele sale pentru Ilsa Lund și nevoia sa de a face ceea ce este bine pentru a-l ajuta pe soțul ei, eroul Rezistenței , Victor Laszlo, care trebuie să fugă din Casablanca să-și continue lupta împotriva naziștilor. E un film care s-a bucurat de un succes incredibil. A câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film în 1943 și e considerat din 2007 al treilea cel mai mare film american, după Citizen Kane și The Godfather.

Gone with the wind

Și acesta e unul dintre cele mai frumoase și vizionate filme din istoria cinematografiei. Filmul e bazat pe romanul cu același nume scris de Margaret Mitchell și e primul lungmetraj color de asemenea proporții. A primit zece premii Oscar, printre care și premiile pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu și cea mai bună actriță în rol principal. Este povestea unei femei egoiste care nu vrea să-și recunoască sentimentele față de bărbatul pe care-l iubește. Acest orgoliu se întoarce în final împotriva ei și îl pierde pe cel pe care l-a iubit întotdeauna.

Love Story

O poveste cutremurătoare, extem de emoționantă, bazată pe scenariul scris de Erich Segal și regia lui Arthur Hiller. Se află pe locul 9 în topul Institutului American de Film al celor mai romantice filme din toate timpurile. „Love Story” este despre Oliver Barett, un tânăr dintr-o familie înstărită, student la Universitatea Harvard, care se îndrăgostește de Jennifer Cavilleri, ce provenea din clasa muncitoare. Cei doi vor să se căsătorească chiar dacă părinții sunt împotriva acestui lucru. La scurt timp constată că Jenny e bolnavă și că nu mai are mult de trăit.

Breakfast at Tiffany’s

Este un film american din 1961 cu Audrey Hepburn și George Peppard, regizat de Blake Edwards. În New York-ul anilor ’60, Holly Golightly (Audrey Hepburn), o tânără frumoasă și sofisticată, duce o viață ușoară și fără obligații. Menținându-și un aer de copil, dar în același timp purtând cele mai frumoase ținute și accesorii Givenchy, ea își irosește timpul participând la întâlniri și petreceri pretențioase.

În așteptarea unei căsătorii cu un domn înstărit, ea însoțește diverși bărbați înstăriți, de care nu o leagă însă decât cadourile pe care aceștia i le fac. Viața lipsită de griji a lui Holly este dată peste cap în momentul în care îl întâlnește pe Paul (George Peppard), noul ei vecin, un tânăr care visează să ajungă un scriitor de succes, până atunci întreținut fiind de o femeie mai în vârstă, dar bogată (Patricia Neal).

Jeux d’enfants

Un film ce împletește armonios comedia cu drama și scenele romantice. Sophie și Julien au făcut un pariu nevinovat atunci când erau copii, cei mai buni prieteni. Pe măsură ce cresc, ei continuă jocul din copilărie și se întrec unul pe celălalt prin provocări îndrăznețe. Cei doi descoperă în cele din urmă că jocul lor ascunde niște sentimente foarte puternice pe care fiecare le are pentru celălalt.

Before Sunrise

Sunt mai multe părți ale acestui film și toate merită văzute. Prima parte prezintă povestea lui Jesse, un scriitor din SUA, și Celine, o franțuzoaică angajată a unei companii de protecție a mediului, care se întâlnesc în tren și au trăit o frumoasă poveste de dragoste. Coboară amândoi în Viena și ies împreună. În doar 14 ore se îndrăgostesc, doar că la finalul călătoriei trebuie să își spună rămas bun.

The Notebook

Allie Hamilton și Noah Calhoun s-au întâlnit într-o seară la carnaval și se îndrăgostesc. Părinții ei nu consimt legătura fiicei lor, deoarece familia lui Noah nu este suficient de bogată și cunoscută, și hotărăsc să se mute departe, cât mai departe de Noah.

Allie a așteptat mult timp ca Noah să îi răspundă la scrisori, dar după mai mulți ani hotărăște să se logodească cu Lon, un chipeș soldat american.
Măcinată încă de dragostea pe care o nutrește față de Noah, Allie decide să îi facă o vizită acestuia și constată că sentimentele lor sunt încă vii. Acum este momentul ca Allie să aleagă între Noah și proaspătul ei logodnic.

Notting Hill

E o comedie romantică regizată de Roger Michell, în care joacă Julia Roberts și Hugh Grant. William Thacker locuiește în Notting Hill, cartier din vestul Londrei, iar într-o zi la librăria unde este angajat vine Anna Scott, o celebră vedetă de cinema. Ea cumpără o carte, schimbă câteva cuvinte cu el, iar apoi pleacă. La scurt timp, se întâlnesc din nou, iar din acel moment viețile lor se schimbă complet. Apare o serie de provocări pentru amândoi, însă rămâne de văzut dacă reușesc să le depășească în cele din urmă.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Această producție, regizată de Michel Gondry, îi are în rolurile principale pe Jim Carrey și Kate Winslet. E un film american sf de dragoste, o comedie dramatică care a luat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original. Prezintă povestea unui cuplu înstrăinat în care fiecare partener și-a șters memoria. Pe măsură ce amintirile dispar, Joel începe să redescopere sentimentele puternice pe care le are pentru Clementine.