Top cele mai nedorite cadouri: 75% din adulți primesc daruri pe care nu le vor folosi niciodată

Prin acest sondaj realizat în Statele Unite aspura a 2.000 de adulți s-a ajuns la concluzia că 75% dintre aceștia primesc cel puțin 7 cadouri pe an pe care nu le vor folosi niciodată.

27 sept. 2023, 10:39
Top cele mai nedorite cadouri:  75% din adulți primesc daruri pe care nu le vor folosi niciodată

Cadourile neinspirate de cele mai multe ori vin de la colegi și prieteni, iar unele dintre cele mai nedorite cadouri sunt planurile de dietă și butonii de manșetă.

Cele mai plictisitoare cadouri primite de Crăciun sau de ziua de naștere sunt romanele de dragoste clișeice, batistele, cravatele și aftershave-ul, scrie nypost.com.

Dintre participații la sondaj în procent de 57% nu sunt de acord ca hainele de orice fel să fie alese de altcineva.

Citește și CADOURI CRĂCIUN 2022. Moș Crăciun afectat de inflație. Angajații români alocă în 2022 un buget cu 40% mai mic decât anul trecut

Procentele referitoare la cele mai nedorite cadouri

Dintre participații la sondaj în procent de 27% acceptă cu bunăvoință un cadou nedorit, în timp ce 17% se și prefac încântați. Aproximativ 10% nu afișează nicio emoție în momentul primirii darului, iar 21% chiar s-au certat cu o persoană dragă din cauza unui cadoi neinspirat.

Ulterior după primirea unui asemenea cadou 26% dintre persoane donează cadourile în scopuri caritabile, 14% le ascund, 18% reîmpachetează cadourile și le dăruiesc mai departe. Cu toate acestea, numai 4% dintre participanți au spus că au abilități „teribile” de a oferi cadouri.

Când vine vorba de cadouri grozave, cărțile de fotografii, tichetele cadou și obiecte făcute de copiii lor au fost votate ca fiind unele dintre cele mai inspirate.

De asemenea, studiul a arătat că 77% dintre participanți preferă ceva care pare să fi fost gândit cu multă atenție, iar 70% dintre ei sunt de acord că darurile personalizate au mai multă importanță pentru oameni.

Citește și Cadouri de Crăciun 2022. Ce pun românii pe lista lui Moş Crăciun şi în ambalaje frumos colorate

Aproximativ 40% spun că aceste tipuri de cadouri arată că s-a depus un nivel suplimentar de efort, iar 25% consideră că oferă o conexiune emoțională.

Pe lista celor mai nefericite cadouri se află, printre altele, romanele de dragoste proaste, planurile de dietă, butonii de manșetă, cravatele, batistele, filme văzute deja, produsele de curățenie, cărțile cu bancuri, ștergătoarele de parbriz noi, calendarele, produsele anti-îmbătrânire, abonamente la sala de sport, șosetele inedite, etc.

Dacă nu doreşti ca darul să se piardă sau dacă nu cunoşti pe cineva care l-ar aprecia mai mult decât tine, este o idee bună să încerci să-l schimbi sau să-l returnezi magazinului.