TOP Cele mai sărace judeţe din ţară

Cele mai sărace judeţe, prin prisma numărului mare de şomeri, sunt Vaslui, Mehedinţi, Dolj şi Buzău. La polul opus se află judeţele Timiş şi Ilfov, urmate de Bucureşti.

06 dec. 2011, 15:03
TOP Cele mai sărace judeţe din ţară

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în luna octombrie, cei mai mulţi şomeri sunt în judeţul Vaslui, numărul celor fără loc de muncă ajungând la 14.341. Dintre aceştia, pentru mai mult de 10.000 perioada de şomaj a expirat şi au rămas şi fără indemnizaţie.

Pe locul doi în topul judeţelor cu cei mai mulţi şomeri se află judeţul Mehedinţi, unde în luna octombrie figurau 10.949 de persoane fără ocupaţie, din care doar 3.079 mai beneficiau de indemnizaţie de şomaj.

Situaţie grea şi pentru locuitorii din judeţul Dolj, aflat pe locul trei în ceea ce priveşte rata mare a şomajului. În această zonă 25.398 de persoane sunt în căutarea unui loc de muncă. Numărul celor care încă mai beneficiază de indemnizaţia de şomaj este de doar 5.583 de persoane.

Cea mai bogată zonă, unde este înregistrată cea mai mică rată a şomajului din ţară, este judeţul Ilfov. Aici, doar 2.698 de persoane figurează în registrele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Pe locul doi în topul celor mai bogate judeţe se află Timiş, unde doar 6.139 se pot văita că nu au un loc de muncă. Capitala se regăseşte pe poziţia a treia în cea ce priveşte populaţia ocupată cu o rată a şomajului de 1,9%. În Capitală numărul şomerilor se ridică la 21.545 de persoane.