Topul bogaţilor s-a schimbat. Jeff Bezos nu mai e cel mai bogat om din lume. Cine a reuşit să îl depăşească!

Se pare că pandemia COVID a venit cu schimbări şi în topul celor mai bogaţi oameni din lume. Jeff Bezos nu mai este în vârful listei.

25 mai 2021, 16:22
Topul bogaţilor s-a schimbat. Jeff Bezos nu mai e cel mai bogat om din lume. Cine a reuşit să îl depăşească!

Topul bogaţilor s-a schimbat. Francezul Bernard Arnault, 72 de ani, a reuşit să îi ia locul fondatorului Amazon. Arnault este fondatorul și CEO LVMH (n.r. -Louis Vuitton Moët Hennessy). Aceasta reprezintă cea mai mare companie producătoare de bunuri de lux din lume. Afaceristul are o avere netă ce se apropie de 186,3 miliarde de dolari.

Topul bogaţilor s-a schimbat. Jeff Bezos nu mai e cel mai bogat om din lume. Cine a reuşit să îl depăşească!

Arnault are cu 300 de milioane de dolari mai mulţi bani decât Jeff Bezos, cel care are o avere netă de 186 miliarde de dolari. Potrivit sursei citate, averea magnatului din Franța a crescut “datorită” pandemiei de Covid-19. “Crizele ne fac mai puternici”, declara, la sfârșitul lunii aprilie, Bernard Arnault.

În topul celor mai bogați oameni din lume, Arnault și Bezos sunt urmați de Elon Musk, care are o avere de 147,3 miliarde de dolari.

Pe locul 3 se situaează Elon Musk cu 182,1 de miliarde de dolari. Elon Musk deţine mai multe companii, printre care Tesla, Boring Company şi SpaceX. Musk a cofondat Zip2, o companie de software web, care a fost achiziţionată de Compaq pentru 307 milioane de dolari în 1999. Musk a fondat apoi X.com, o bancă online, care a fuzionat cu Confinity în 2000, care lansase PayPal în anul precedent. Acesta a ocupat postul de cel mai bogat om al lumii timp de câteva zile la începutul acestui an. Ulterior, Musk a revenit pe a doua poziţie după ce a pierdut 14 miliarde de dolari în mai puţin de trei zile.

Citeşte şi: Bill Gates e cel mai mare proprietar de terenuri din SUA. Vrea să dea lovitura în agricultură, după ce a prevestit pandemia COVID-19
Urmat de Bill Gates, fondatorul Microsoft care are o avere estimată la 99 de milairde de doloari. Acesta este unul din cei mai vechi membri ai acestui top. Controversatul miliardar mai deţine în prezent doar 1% din Microsoft, după ce şi-a vândut acţiunile, iar banii obţinuţi au fost investiţi în acţiuni şi fonduri. Organizaţia Bill & Melinda Gates Foundation este cea mai mare asociaţie caritabilă din lume.

Citeşet şi: Cum a ajuns Elon Musk de la a nu avea bani de mâncat în oraș la cel mai bogat om din lume. Povestea de succes a familiei sale de antreprenori