Topul calităţii oraşelor din lume: Viena, în fruntea clasamentului. Ce loc ocupă Bucureştiul GALERIE FOTO

Viena este cel mai bun oraş din lume, în care merită să trăieşti. Londra, Parisul sau New York-ul nu se clasează pe primele 35 de locuri, dar oraşele în care se vorbeşte limba germană domină clasamentul în privinţa calităţii vieţii. Bucureştiul, chiar dacă nu este în primele locuri ale studiului, nu este nici codaş.

24 feb. 2016, 11:48

Viena, capitala Austriei, a fost desemnată ca fiind cel mai bun oraş din lume în care merită să trăieşti, într-un clasament de specialitate realizat de compania Mercer (cea mai mare firmă de consultanţă HR) Quality of Life, citată de dailymail.co.uk.

Pe locul al doilea s-a clasat oraşul Zurich, din Elveţia, iar pe locul al treilea, oraşul Auckland, cel mai mare oraş din Noua Zeelandă.

Oraşele britanice nu au reuşit să intre în primele 30 de locuri, Londra abia obţinând locul 39 în clasamentul în care figurează şi oraşele Birmingham, Aberdeen, Edinburgh şi  Glasgow.

Locurile între 4 şi 10 din clasament sunt ocupate, în ordine, de Munchen (Germania), Vancouver (Canada), Dusseldorf (Germania), Frankfurt (Germania), Geneva (Elveţia), Copenhaga (Danemarca) şi Sydney (Australia).

În ceea ce priveşte Bucureştiul, acesta se află pe poziţia 109, între Monterrey (Mexic) şi Doha (Qatar). În clasament, România nu  mai figurează cu vreun alt oraş.

Pentru realizarea studiului au fost luate în calcul sistemul de sănătate, calitatea educaţiei, sistemul de locuinţe şi factorii de mediu.

Studiul a selectat 230 de oraşe, pe ultimul loc fiind Badgadul (Irak). Vezi lista aici!