Topul cel mai STUPIDE sporturi cu animale. De la bingo cu vaci, la polo cu capra decapitată VIDEO

Sporturile ecvestre sunt cele mai popularizate sporturi cu animale, probele de dresaj ale cailor figurând şi în programul Jocurilor Olimpice. Dincolo de această faţetă care scoate în evidenţă comuniunea dintre om şi animal, există în diverse colţuri ale globului aşa-zise sporturi în care în numele şi cu contribuţia animalelor au fost inventate sporturi care de care mai stupide.

21 sept. 2014, 17:44
Topul cel mai STUPIDE sporturi cu animale. De la bingo cu vaci, la polo cu capra decapitată VIDEO

Bingo cu vaci

Spectatorii se adună în jurul unei pajişti sau suprafeţe plane împărţită în pătrate egale, iar dintr-un grajd aflat la margine terenului li se dă drumul vacilor, nu înainte ca publicul să-şi plaseze pariurile, încercând să intuiască pătratul în care bovinele îşi vor lăsa balega.

Kambala

Acest sport tradiţional în India se desfăşoară pe un câmp plin cu noroi, între două perechi de bivoli, mânate din urmă de câte un bărbat, un fel de cowboy indian, înarmat cu un bici. Organizaţiil de protecţie a animalelor sunt vehemente împotriva acestor curse, guvernul indian a luat atitudine, dar în zonele rurale aest sport rămâne foarte popular.

Luptele între cămile

Sunt foarte populare în zona Orientului Mijlociu, iar organizatorii se apără de critici spunând că aici nu este vorba de răniri grave sau de sânge. După o luptă de câteva minute, animalul care se simte dominat încearcă să fugă de adversarul său, astfel că este declarat învins. În general intră în arenă animale ale căror strămoşi au fost, la rândul lor, luptători, cămilele de luptă fiind atent crescute şi pregătite.

Bike-jöring (sau „Cani-VTT”)

Bikejoringul e un sport asemănător celui de atelaj, doar că în loc de sanie sau cărucior, se află bicicleta. Este un sport extrem de solicitant pentru câini, vârsta minimă pe care aceştia trebuie să o aibă înainte de a fi înhămaţi fiind de 18 luni.

Pato

Acest gen de baschet călare are origini argentiniene iar numele, “pato” (raţă în spaniolă) vine de la faptul că pe post de minge se folosea o raţă vie, astfel că era mai greu de înscris un coş. De acest sport sunt legate multe violenţe în istoria Argentinei, “gauchos” stabilind în dese rânduri regulile cu cuţitele, chiar în timpul partidelor. Chiar Biserica Catolică a luat atitudine şi a decis în 1796 ca un concurent ucis într-o astfel de partidă să nu fie înmormântat în conformitate cu ritualurile creştine. Din 1930 “Pato” s-a modernizat, iar din 1953 este sportul naţional al Argentinei.

Bouzkashi

Este sportul naţional al Afghanistanului. Este o combinaţie între polo călare şi rugby, în care “mingea” este însă o capră decapitată. Acest element nu este singurul brutal din acest sport, în care combatanţii se aleg adesea cu dinţi lipsă, fracturi şi ochi umflaţi. Regulile jocului sunt simple: două echipe de „sportivi” călare se bat pe o carcasă de capră grea de 70 de kilograme. Cei care reuşesc să pună mâna pe ea trebuie să traverseze terenul advers fără a scăpa capra, pentru a câştiga.

Surfing cu cai

Este un sport extrem, care combină echitaţia cu surfingul. Sportivul este legat cu o funie de un cal care aleargă în galop pe plajă, iar vitezele care se pot atinge ajung până la 50 km/oră.

Ski-joëring

La fel ca surfingul cu cai, principiul este ca sportivul să fie tras de un cal, însă în acest caz peste movile de zăpadă. Ski-joëring-ul a avut chiar onoarea să fie sport demonstrativ la Jocurile Olimpice de Iarnă din anul 1928.