Topul celor mai bine plătite locuri de muncă în 2022. În străinătate se dau salarii de 1.900 de euro

Potrivit platformei online OLX, ofertele de muncă din străinătate conduc topul anunţurilor de angajare. Străinii îşi plătesc angajaţii cu aproape 1.900 de euro pe lună, mult peste salariile oferite de români.

05 mai 2022, 17:31
Topul celor mai bine plătite locuri de muncă în 2022. În străinătate se dau salarii de 1.900 de euro

Topul celor mai bine plătite locuri de muncă în 2022. Potrivit datelor colectate de OLX în perioada martie 2021- martie 2022, joburile din străinătate conduc topul anunţurilor postate pe platforma online.

Topul celor mai bine plătite locuri de muncă. Unde se plătesc cele mai bune salarii

Categoria joburilor de peste granițe este urmată, la nivel general, de locurile de muncă pentru şoferi, servicii auto şi curierat. În aceste domenii, angajatorii au oferit candidaților, în medie, salarii de 1.080 euro.

De asemenea, în topul celor mai bine plătite job-uri au intrat și cele din categoria ”Ingineri – Meseriași – Constructori”. În acest domeniu, salariile sunt în jur de 855 de euro.  Foarte aproape este şi următorul domeniu – ”Personal medical”, cu o medie salarială de 843 euro.

Citeşte şi Top cinci cele mai căutate categorii de joburi în ultimul an

Potrivit OLX, pe locul cinci în topul ofertelor salariale s-a aflat categoria ”Agenți – consultanți vânzări”, cu o medie de 777 euro, urmată de ”Alte locuri de muncă” – 609 euro.

La polul opus, domeniile cu cele mai mici salarii, conform anunţurilor postate de OLX, au fost în ultimul an „Bone şi Menajere”. Media salariului este undeva la 421 de euro.

În domeniul ”Pază și Protecție”, oamenii sunt plătiţi în medie cu  447 euro, iar casierii şi lucrătorii comerciali au un salariu de 459 de euro.

Cu toate acestea, chiar și salariile din aceste domenii au înregistrat creșteri ușoare, în intervalul martie 2021 – martie 2022.

”În 2020, la începutul pandemiei COVID-19, recrutările au fost printre primele activități sistate de către companii, indiferent de dimensiunea lor. La mai bine de un an, piața de recrutare a început să dea semne puternice de revenire. Efectele s-au văzut foarte puternic în categoriile care au continuat să funcționeze sau care chiar au crescut substanțial în perioada pandemiei, cum este cazul construcțiilor sau serviciilor de curierat și transport. În altele, precum HoReCa, am putut observa o «revenire la normalitate», accelerată atât de sezonalitate, cât și de limitarea restricțiilor din turism”, a explicat Erol Abdulamit, Product Manager OLX Locuri de muncă, potrivit startupcafe.ro. 

În ultimul an, salariile au crescut în majoritatea domeniilor. Categoriile cu cele mai mari creșteri procentuale ale salariilor importantă creștere a fost înregistrată în domeniul ”Cosmeticieni – Frizeri – Saloane”, unde ofertele salariale au urcat cu aproximativ 15%, de la 532 euro, în martie 2021, la 610 euro, în februarie 2022.

Dacă ne raportăm doar la primele trei luni din 2022, topul celor mai bine plătite joburi rămâne neschimbat, iar pe locul întâi avem în continuare ofertele financiare aferente anunțurilor de angajare din domeniul ”Muncă în străinătate”, cu o medie de peste 1.950 de euro.

Citeşte şi ZILE LIBERE. 8 angajaţi din 10 vor vinerea liberă şi săptămâna de lucru de doar 4 zile