Topul celor mai bune filme cu Ethan Hawke

Ethan Hawke a trecut de 50 de ani, dar rămâne unul dintre cei mai populari actori de la Hollywood. În rândurile următoare, iată cinci filme cu el pe care merită să le vezi.

27 apr. 2022, 17:06
Topul celor mai bune filme cu Ethan Hawke

Topul celor mai bune filme cu Ethan Hawke

1. Training Day (2001) – Ethan Hawke interpretează rolul unui agent LAPD care trebuie să ajungă la un consens cu colegul său mult mai experimentat, interpretat de Denzel Washington, în timp ce este în plină desfășurare o misiune importantă. Din distribuția acestui film mai fac parte Dr. Dre, Snoop Dogg, Macy Gray, Scott Glenn și Cliff Curtis. Încasările Training Day au trecut de 105 milioane de dolari la un buget de 45 de milioane de dolari. Ethan Hawke a primit o nominalizare la gala Premiilor Oscar la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar. În schimb, Denzel Washington a câștigat Premiul Oscar la categoria cel mai bun actor. Este, per total, un film bun care combină momentele de acțiune cu cele amuzante.

2. The Magnificent Seven (2016) – Ethan Hawke este unul dintre cei șapte magnifici și are colegi de distribuție pe măsură: Denzel Washington, Chris Pratt, Vincent D’Onofrio, Byung-hun Lee și Manuel Garcia Rulfo. The Magnificent Seven este adaptarea filmului din anul 1960 și a avut un buget de 100 de milioane de dolari, în timp ce încasările au trecut de 162 de milioane de dolari. A avut în mare măsură recenzii pozitive, motiv pentru care filmul a dus și la apariția unui joc de sloturi online. Compania Skywind Group l-a lansat sub numele The Magnificent Seven, iar utilizatorii reușesc să intre în atmosfera filmului. De altfel, în joc sunt prezente pasaje din film, iar printre simboluri se află chiar magnificii.

3. Before Sunset (2004) – Al doilea film din seria „Before” a fost filmat în totalitate la Paris, unde povestea de dragoste dintre personajul interpretat de Ethan Hawke (Jesse) și Celine (interpretată de Julie Delpy) continuă. Ethan Hawke s-a aflat printre scenariștii acestui film. De altfel, Before Sunset a primit numeroase laude pentru scenariul bine pus la punct, ba chiar și o nominalizare la Gala Premiilor Oscar. Filmul a avut un buget mic, puțin peste 2 milioane de dolari, iar încasările s-au ridicat la 16 milioane de dolari. Totuși, Before Sunset rămâne un film bun de urmărit în special de cei cărora le plac filmele de dragoste.

4. Boyhood (2014) – Un film în care Ethan Hawke are un rol secundar, dar care a avut parte de recenzii excelente. De altfel, a avut nominalizări la Gala Globurilor de Aur și a câștigat la două categorii. Ethan Hawke interepretează rolul lui Mason Evans Sr., tatăl lui Mason Evans Jr., a cărui copilărie dificilă este în centrul atenției în acest film, de la vârsta de 6 până la 18 ani, în condițiile în care părinții săi au divorțat. Filmul a avut un buget de 4 milioane de dolari, iar încasările au trecut de 57 de milioane de dolari. Recenziile au fost excelente și Boyhood a primit numeroase nominalizări și premii la gale importante din industria cinematografică. De altfel, Hawke a avut o nominalizare la gala Premiilor Oscar la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar.

5. Before Midnight (2013) – În ultimul film al seriei „Before”, Jesse și Celine ajung într-o vacanță de vară în Grecia, împreună cu copilul lor. Producția a avut un buget de 3 milioane de dolari, iar încasările s-au ridicat la 23.3 milioane de dolari. Este filmul din seria Before care a avut cele mai mari încasări. Ethan Hawke a contribuit și la acest film la scenariu și a primit o nominalizare la Premiile Oscar. De altfel, criticii au apreciat în mod deosebit scenariul filmului Before Midnight, care scoate la iveală momentele de romantism.