Topul celor mai citite cărţi în 2014: Volumul lui Klaus Iohannis conduce în clasamentul ebook-urilor

Românii au preferat în 2014 să citească cărţi scrise de autori români, nu neapărat artişti literari, cât celebri. Klaus Iohannis, Andreea Esca, Tudor Chirilă sau Dan Puric s-au numărat printre preferinţele românilor.

12 ian. 2015, 12:49
Topul celor mai citite cărţi în 2014: Volumul lui Klaus Iohannis conduce în clasamentul ebook-urilor

Conform topului realizat de elefant.ro în urma vânzărilor de eBooks, cartea scrisă de actualul președinte al României, „Pas cu Pas”, a fost cea mai căutată și citită scriere în format digital în 2014.

Citeşte şi Cele mai citite cărţi din lume. Marea surpriză e locul doi

Pe locul doi în topul celor mai căutate eBooks în 2014 se află cunoscuta scriitoare britanică E. L. James cu volumul „Cincizeci de umbre ale lui Grey”, urmată de proaspăt lansata carte a lui Paulo Coehlo, „Adulter”.

În topul scriitoriilor străini preferați de români, cea mai apreciată a fost povestea „Hoțul de cărți” a lui Markus Zusak, în care autorul expune pe larg povestea de viață a personajului principal – Liesel Meminger. Pe locul doi în același clasament se situează populara serie scrisă de E. L. James – „Cincizeci de umbre ale lui Grey”, iar poziția a treia este ocupată de scriitorul brazilian Paulo Coehlo cu cartea „Adulter”, lansata în luna septembrie.

Printre cele mai căutate cărți ale autorilor români pe elefant.ro se numără volumele tipărite ale lui Chris Simion – „Ce ne spunem când nu ne vorbim”, Irina Binder – „Fluturi” și Simona Tache – „Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut”.

Românii care au cumpărat volume ale scriitorilor români au mai avut printre favoriți și cărțile lansate de importanți formatori de opinie, precum Andreea Esca, Tudor Chirilă sau Dan Puric.