Topul celor mai frumoase 5 plaje din Grecia. Aţi vizitat vreuna dintre ele?

Grecia are cea mai mare coastă maritimă dintre toate țările europene, 13.676 de kilometri, şi prin urmare, o multitudine de plaje de care turiștii se pot bucura din plin, din aprilie până în octombrie.

16 iul. 2022, 09:44
Topul celor mai frumoase 5 plaje din Grecia. Aţi vizitat vreuna dintre ele?

Milioane de turiști din întreaga lume vin în fiecare vară în vacanță în Grecia, atât pe continent, cât și pe insulele sale. Între insulele cu cele mai frumoase plaje din Grecia se numără Creta, Mykonos, Naxos, Milos, Paros, Ios, Lefkada, Zakynthos, Rhodos, Karpathos, toate bucurându-se de aprecierile vizitatorilor.

De remarcat că nu mai puţin de 515 plaje grecești au primit steag albastru pentru calitatea apei.

Portalul maritim Iyc.com a făcut o listă cu primele cinci cele mai frumoase plaje din Grecia. Poate în lista de mai jos îţi vei găsi plaja preferată:

1. Plaja Navagio, Zakynthos

Accesibila doar cu barca, plaja este cunoscuta si sub numele de Shipwreck Beach din cauza epavei care se găseşte pe nisipul alb, un vas de origine scoţiană, care a eșuat aici în anul 1980.. Golful în care se află plaja este caracterizat drept cel mai spectaculos din lume.

2. Plaja Nanou, Simi

Golful larg de pietriș Simi, de pe insula cu același nume, poate fi găsit doar de cei mai dedicați exploratori, deoarece singura modalitate de a ajunge la această plajă este o plimbare lungă și întortocheată sau sosirea cu barca. Apa uimitor de limpede este ideală pentru snorkeling, iar lipsa unui drum înseamnă că nu va trebui niciodată să lupți pentru un loc pe plajă.

Citeşte şi Fără corturi pe plajele de la Corbu și Vadu! Amenzile au crescut, între 3.000 și 6.000 de lei pentru cine mai campează acolo

3. Plaja Plata Amos, Kefalonia

După ce te-ai desfătat pe plajele cu nisip fin, te poți îndrepta spre partea de vest a Kefaloniei, pentru a experimenta frumusețea accidentată a plajei Plata Amos. Pe o margine a stâncii se află mănăstirea Kipurija.

4. Plaja Paranga, Mykonos

Dacă vă place agitația verii și distracţia, mergeți pe insula Mykonos și vizitați una dintre faimoasele plaje. Paranga este o plajă foarte frumoasă, plină de viață, cu nisip fin, aproape alb și o stâncă mică situată la aproximativ 50 de metri de mal, până la care mulți înoată pentru a face plajă.

5. Plaja Seychelles, Ikaria

Este situată pe coasta de sud a Ikariei și este considerată cea mai pitorească plajă de pe insulă, după cum sugerează și numele. Plaja Seychelles este una dintre cele mai bune zece plaje paradisiace ascunse de ochii curioșilor, conform ediției britanice a revistei „Stylist”. Ea a devenit accesibilă pe uscat de curând, când în timpul unei alunecări de teren. Până atunci, la plajă se putea ajunge doar cu barca.

Citeşte şi Ghid de călătorie în insula Lefkada, Grecia. Verdictul turiștilor români: „Te face să-ți pui un semn de întrebare, dacă merită sau nu”