Topul celor mai scumpe apartamente din România VIDEO

Oferta de apartamente de lux nu este foarte bogată, dar s-a aflat că cele mai scumpe locuinţe de acest tip costă milioane de euro.

20 mart. 2015, 16:09
Topul celor mai scumpe apartamente din România VIDEO

Patru milioane de euro! Atât costă cele mai scumpe apartamente de lux. Acestea se găsesc în Bucureşti. Şi în ţară există însă apartamente la care unii nici nu pot visa. În marile oraşe, sunt oferte ce depăşesc 500.000 de euro, potrivit România TV.

Citeşte şi Nu mai ai voie să-ţi cumperi case şi terenuri cu bani cash. Proiectul care limitează plăţile numerar, aprobat

Pe primul loc în clasamentul celor mai scumpe penthouse-uri din Capitală se situează unul amplasat în zona Primăverii – Herăstrău. Acesta este listat pe portalul imobiliare.ro la un preţ de 3,8 milioane de euro. Proprietatea ocupă ultimele două etaje, din cinci, ale unui imobil şi are şase camere. În total, o suprafaţă de 400 de metri pătraţi, la care se adaugă patru terase, de 200 de metri pătraţi.

Şi în zona Nordului-Herăstrău, găsim un penthouse de tip duplex, construit în anul 2005, la un preţ de 3 milioane de euro. Locuinţa, cu o suprafaţă de 562 de metri pătraţi, are 12 camere şi dispune de jacuzzi, cramă, saună, terasă pe fiecare etaj, plus trei locuri de parcare.

Citeşte şi Un ploieştean, proprietarul a 160 de APARTAMENTE. Câştigă o AVERE numai din chirii

În ţară însă, preţurile apartamentelor de lux scad de la milioane la sute de mii de euro. Spre exemplu, în Iaşi, în zona Copou, un penthouse cu cinci camere are un preţ de 215.000 de euro. Locuinţa dispune de o suprafaţă utilă de 180 de metri pătraţi, plus două terase.

La Malul Mării, preţurile sunt mai piperate. În zona Faleză Nord, la intrarea în staţiunea Mamaia, un penthouse tip duplex, situat la etajele 11 şi 12 ale unui imobil din 2010, are un preţ de 420.000 de euro. Compartimentat în cinci camere, acesta dispune de o suprafaţă utilă de 267 de metri pătraţi, plus două terase, şi beneficiază de vedere directă la mare.

În Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov preţurile apartamentelor de lux variază între 250.000 şi 320.000 de euro.