Topul celor mai scumpe vacanțe Revelion 2024. O vacanță de sărbători la Poiana Brașov, mai scumpă decât una în Thailanda. Ce destinații de vis au ales românii pentru trecerea dintre ani și cât au plătit pentru ele

Dacă de Crăciun, cei mai mulți români au petrecut în familie fie acasă, fie în stațiunile montane din România, pentru Revelion mulți aleg destinații mai exotice. Plătesc chiar și zeci de mii de euro pentru câteva zile în destinații de vis cu soare din belșug.

25 dec. 2023, 17:42
Topul celor mai scumpe vacanțe Revelion 2024. O vacanță de sărbători la Poiana Brașov, mai scumpă decât una în Thailanda. Ce destinații de vis au ales românii pentru trecerea dintre ani și cât au plătit pentru ele

Noaptea dintre ani îi va găsi pe unii români în locuri în care nu mulți nici nu visează să ajungă. Cele mai scumpe și inedite vacanțe de Revelion costă mii de euro de persoană. Și în acest an, românii au ales pentru Revelion destinații exotice din Asia, dar și America Latină, potrivit reprezentaților unor agenții de turism, citați de Gandul.

Citește și: Cum va fi vremea de Revelion 2024. Prognoza meteorologilor pentru următoarele două săptămâni

Reprezentanții Paralela45 au vândut o vacanță de 5 stele în Maldive, all inclusive, șapte nopți, inclusiv Revelionul, pentru patru persoane. Prețul total plătit a fost de 14.175 de euro.

Aceeași agenție a vândut un circuit în Indonezia pentru Revelion. Este vorba despre un pachet pentru două persoane, preț total: 6.500 de euro.

O familie formată din 3 persoane a achiziționat un pachet de 15 zile în Indonezia, o vacanță care cuprinde și Crăciunul și Revelionul. Prețul plătit a fost de 12.765 de euro.

Restul pachetelor vândute predominat pentru Revelion sunt pentru vacante în Indonezia, Thailanda și Maldive, spun reprezentanții Paralela 45.

Citește și: Țepe cu cazare la munte pentru Crăciun și Revelion. Atenție cui trimiteți bani!

 

O vacanță de sărbători la Poiana Brașov, mai scumpă decât una în Thailanda

O vacanță de sărbători în Poiana Brașov este mai scumpă decât una în Thailanda. O singură noapte de cazare, la de trei stele, costă chiar și în jur de 4.000 de lei.

O tânără a povestit, în mediul online, că a vrut să meargă în Poiana Brașov pentru zece zile, de Crăciun și Revelion. Aceasta a fost șocată să vadă cât de mult costă sejurul la unele hoteluri de trei stele. De exemplu, pentru o singură noapte, se poate ajunge chiar și la suma de 4.525 de lei.

“Caut pe Booking o cameră pentru o seară, la Poiana Brașov. Și ce îmi văd ochii? Prețul pentru o cameră la un hotel de 3 stele a ajuns să coste 4.525 de lei pentru o noapte. O singură noapte de cazare, 27 spre 28 decembrie!

Ei bine, de banii ăștia mă duc liniștită în Austria, la Innsbruck, și îmi mai rămân să merg o săptămână la bulgari și să iau cadouri de Crăciun. Sau stau o lună la bulgari.

Am găsit și oferte de 10.000 de euro la un hotel de 3 stele, dar și de 8.500 de euro, la 4 stele! Eu nu fur, nu mă prostituez, nu sunt nici în politică și nu am nici afaceri, ci lucrez pe salariul mediu.

Așa avea nevoie de 10 salarii, fără să mai mănânc, plătesc chirie, utilități și alte cele, doar ca să merg la noi la munte de sărbători.

Apoi, vin cei de la HoReCa, mai ales hotelierii, și se plâng că nu au clienți, se plâng ce greu le este. Păi cum să nu le fie greu când pun asemenea prețuri și alungă potențialii turiști?

Am găsit oferte în Thailanda, la hoteluri de 5 stele, sub 2.000 de euro. Soare, servicii de calitate, inclus transportul, inclus totul de la A la Z”, a spus tânăra, potrivit Adevărul.