Topul celor mai urâte locuri de vacanţă din lume: Un cartier din Bucureşti, printre fruntaşe FOTO

Un site britanic a făcut un top al celor mai urâte locuri din lume unde aţi putea să vă petreceţi vacanţele... dacă aveţi curajul să vă aventuraţi acolo. În acest top 20 intră, nesurprinzător, şi un cartier din Bucureşti: Ferentari.

11 mai 2014, 15:28
Topul celor mai urâte locuri de vacanţă din lume: Un cartier din Bucureşti, printre fruntaşe FOTO

Cartierul Ferentari din Capitală se află pe locul 4 din 20 în topul celor mai urâte destinaţii de pe întreg globul. Străzile pline de gropi, mirosul gunoaielor, casele dărăpănate şi câinii maidanezi îi îndepărtează chiar şi pe cei mai aventuroşi călători. Bine aţi venit în Ferentari! Deşi Bucureştiul este cunoscut drept „Micul Paris”, nu prea există nimic din Paris în săracul Ferentari”, scrie site-ul britanic buyagift.co.uk, care a realizat topul.

„Bucureştiul post-comunist mai are multe de făcut pentru locuitorii săi. Timpul petrecut în Ferentari a fost deprimant… din fericire îmi plac câinii”, spune pe site o bucureşteancă.

Site-ul mai scrie că Ferentari este celebru pentru maşinile parcate prost, crima organizată, jafuri şi arhitectura „eclectică”. Deasemenea, cel mai mare punctaj îl obţine la capitolul violenţă – 12,299 de mii de cazuri în ultimele 18 luni.

Ferentariul nu este însă cel mai oribil loc de pe Pământ. Această „onoare” îi este acordată unui cartier din oraşul Plovdiv, Bulgaria: Stolipinovo. „Cartierul cu cea mai mare populaţie de romi din Balcani. Aici puteţi fi martorii gunoaielor care sunt aruncate din apartamente direct pe jos”, scrie buyagift.co.uk.

Locul al doilea în top este ocupat de oraşul columbian Bogota, care a obţinut cel mai mare scor la capitolul Pericol – crime, violenţe şi jafuri.

Pe locul al treilea se află cartierul Golyanovo din Moscova. „Ţineţi-vă capul jos şi mergeţi fără să vă opriţi – acestea sunt sfaturile noastre”, mai scrie site-ul britanic.

În top sunt luate în considerare statistici legate de rata criminalităţii – maşini furate, crime, violenţe şi jafuri, precum şi notorietatea locului.

Iată topul complet:

1. Cartierul Stolipinovo, din Plovdiv, Bulgaria
2. Bogota, Columbia
3. Cartierul Golyanovo, din Moscova, Rusia
4. Cartierul Ferentari, din Bucureşti, România
5. Cartierul Naucalpan, din Juarez, Mexic
6. Cartierul Bywater, din New Orleans, SUA
7. Camden, din New Jersey, SUA
8. The Cape Flats din Cape Town, Africa de Sud
9. Detroit, din Michigan, SUA
10. Cartierul Hrebendova, din Bratislava, Slovacia
11. Baltimore, din Maryland, SUA
12. Recife, din Brazilia
13. Kiev, din Ucraina
14. Cartierul Scampia, din Napoli, Italia
15. Cartierul Walworth, din Londra, Marea Britanie
16. Rio de Janeiro, din Brazilia
17. Cartierul Moss Side, din Manchester, Marea Britanie
18. Saint-Ouen, din Paris, Franţa
19. Cartierul Toxeth, din Liverpool, Marea Britanie
20. Malmo, Suedia