Topul celor mai vândute branduri de smartphone-uri din România

În primele nouă luni ale acestui an s-au comercializat pe piaţa din România aproape 335 de mii de smartphone-uri cu o valoare totală de aproape 215 milioane de RON, au declarat pentru RTV.net, surse din piaţă care citează un raport al GFK România.

12 dec. 2011, 10:42
Topul celor mai vândute branduri de smartphone-uri din România

Potrivit calculelor noastre,  în funcţie de cifrele furnizate, preţul mediu al unui terminal smartphone comercializat în România s-a situate la o valoare de 640 RON.

Liderul absolut al celor nouă luni a fost Samsung cu o cotă de piaţă de 38,3% din totalul vânzărilor de smartphone-uri. Potrivit raportului, cele mai vândute modele de la Samsung au fost Galaxy Mini, Galaxy Fit, Galaxy Gio, Galaxy S 2 cu contract şi Galaxy S.

Pe locul al doilea s-au situate terminalele celor de la Nokia cu o cotă 23%. Cele mai vândute modele ale producătorului finlandez au fost Nokia E5 şi Nokia C5-03, au mai spus pentru RTV.net sursele din piaţă.

Locul al treilea este deţinut de Apple cu iPhone 4 cu o cotă de 9%, iar modelul cel mai comercializat a fost cel de 16GB.

Locul 4 îî aparţine producătorului taiwanez HTC cu o cotă de 8% din totalul vânzărilor de telefoane inteligente din  România. Cele mai vândute modele au fost Cha Cha, Desire S şi Wildfire.

Locul 5 este deţinut de LG cu o cotă de 7,9%, iar cel mai vândut terminal al coreenilor a fost Optimus One.