Topul celor mai vândute tablete PC din România

iPad 2, tableta a celor de la Apple, este cel mai vândut produs de pe acest segment de pe piață românească cu o cotă de 75 - 80%, au declarat reprezentanții magazinelor online.

18 nov. 2011, 04:43
Topul celor mai vândute tablete PC din România

Top 3 al vânzărilor de tablete în magazinele  cel.ro şi evomag.ro arată în felul următor.

Locul 1 este ocupat de iPad2, cea mai scumpă tabletă disponibilă la oră actuală în România cu o cotă de 75% în vânzările cel.ro și 80% în vânzările evomag.ro pe acest segment.

Prețul tabletei de la Apple pornește de la 2499 RON pentru modelul de 16 GB.

Locul 2 este ocupat de tableta Samsung Galaxy Tab, prezentă și în oferta operatorilor de telefonie mobilă, care deține o cotă de 15% din vânzările cel.ro.

Samsung Galaxy Tab are un preț care pornește de la 2269 RON în magazinele online.

Locul 3 este ocupat de Acer Iconia care se vinde în România la prețuri care încep de la 2.099 RON pentru varianta cu conectivitate 3G.

 

Vânzările clickshop.ro arată diferit

„Printre tabletele cel mai bine vândute de clickshop.ro, preponderent începând cu 1 septembrie, cu un număr semnificativ de unități, se află View Sonic și Acer Iconia. Ipad 2 este destul de bine poziționat, dar fiind un produs premium ne așteptăm la o creștere a numărului unităților vândute în perioada sarbatorilor”, au declarat pentru RTV.net, reprezentanții Romtelecom, compania ce deține clickshop.ro.

 

Netbook-urile pierd teren în fața tabletelor

„Da. Din ce în ce mai mult tableta ia locul netbook-ului, face același lucru plus alte avantaje notabile. În graficele de vânzări, tablete au o creștere accelerată în timp ce netbook-urile au o scădere lină”, a declarat Mihai Pătrașcu, directorul executiv al evomag.ro.

 

Cât estimează magazinele online că vor vine

Potrivit Gabrielei Munteanu, general manager al cel.ro, anul acesta numărul comenzilor va atinge 2.000 de unități din acest magazin.

Mihai Pătraşcu estimează că evomag.ro va vinde anul acesta 4.000 de tablete dintre care 20% din acest volum numai în perioada sărbătorilor.