Topul insulelor exotice pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viaţă GALERIE FOTO

Peisaje spectaculoase, de vis, soare, căldură, linişte şi locuri de neuitat sunt doar câteva motive pentru a alege să petreci o vacanţă de vară pe una dintre cele mai exotice zece insule ale lumii recomandate de Casa Dex.

07 iul. 2013, 14:44

1. In arhipelagul Insulelor Canare din Oceanul Atlantic se afla una dintre cele mai frumoase destinaţii ale momentului – insula Fuerteventura – renumită pentru plajele întinse şi nisipul negru. Dealtfel, Fuerteventura este foarte populară printre iubitorii sporturilor acvatice. În iulie, în fiecare an, se adună, din întreaga lume, sute de surferi, windsurferi şi kitesurferi.

 2. Insula Paştelui din Oceanul Pacific este una dintre cele mai izolate insule populate din lume. Cu o lungime de 24,6 km şi o lăţimede maxim 12,3 km, Insula Paştelui este renumită pentru istoria sa bogată şi plină de controverse, craterele şi formaţiunile vulcanice, apele cristaline şi siturile arheologice. Localnicii sunt deosebit de primitori şi ospitalieri.

3. Guam, cea mai mare insulă din Arhipelagul Marianelor, din vestul Oceanului Pacific, este cunoscută mai ales din cauza conflictelor armate ce au avut loc pe teritoriul său. Acest lucru, însă, nu a ştirbit din popularitatea insulei exotice, Guam fiind alegerea ideală pentru o vacanţă de vis, datorită plajelor acoperite cu nisipuri de culoare albă
sau verde. Insula Guam le oferă turiştilor condiţii de cazare de cea mai înaltă clasă. Este populată de triburi indigene foarte prietenoase.

4. Insula în formă de inimă, Tasmania, cel mai mic dintre statele australiene, este renumită pentru flora şi fauna sa. Pe langă diavolul tasmanian, insula are multe locuri de atracţie: cascada Russell, muntele Cradle sau lacul Dove şi plajele insorite, cu apă curată. Aici se poate petrece o vacanţă perfectă.

5. Supranumite “Bijuteria Atlanticului”, insulele Bermude, cea mai veche colonie britanică, se numară printre cele mai vizitate destinaţii turistice de pe întreaga planetă. Pe lângă peisajele naturale spectaculoase pe care le oferă, turiştii pot vizita cel mai mic pod rabatabil din lume, Somerset Bridge, fortul Hamilton, o grădină zoologică cu specii exotice, acvariul Bermuda, Peşterile de Cristal şi multe altele. Ca o curiozitate, in Insulele Bermude oamenii se saluta pe stradă chiar dacă nu se cunosc.

 6. Insula Maui este considerată a fi una dintre cele mai frumoase insule hawaiiene. Peisajele mirifice, plajele cu nisip fin, apa de un albastru cristalin, fac din Maui un adevărat paradis tropical. De la casuţele plutitoare cu acoperiş de stuf şi până la cele mai scumpe şi luxuriante hoteluri, insula hawaiiană este gata să le ofere turiştilor oportunitatea petrecerii unei vacanţe exotice de neuitat. Surfingul, scufundarile, călăritul, plimbările cu barca sau cu elicopterul sunt doar câteva dintre ofertele pentru turiştii amatori de asemenea sporturi.

 7. Descoperită în 1494 de Cristofor Columb, insula Jamaica este una dintre insulele Arhipelagului Antilele Mari. Cu un relief constituit din podişuri calcaroase şi culmi muntoase, acoperite de păduri tropicale, cu sute de specii de reptile, amfibieni şi păsări, cascade spectaculoase şi plaje întinse, insula Jamaica este o destinaţie turistică ce trebuie bifată măcar o dată în viaţă. Printre atracţiile turistice importante se numară sesiunile de înot cu delfinii şi vizita la cascada Dunns River, care plonjează de la înălţimea de 180 metri direct în Marea Caraibelor.

8. În Marea Mediterană, se află insula Sardinia, renumită mai ales datorită ruinelor istorice şi a peisajelor spectaculoase, pline de contraste. Porţiunile stâncoase, unde poţi întâlni herghelii de cai sălbatici, se întrepătrund cu zonele împădurite, populate de cerbi şi alte vietăţi. Apa mării ce scaldă insula Sardinia are o culoare turcoaz aproape ireală, care scaldă plajele acoperite cu nisipul fin, de culoare alba.

9. Insula Creta este cea mai mare insulă a Greciei. Legenda spune ca aici s-a născut Zeus. Creta este o insulă muntoasă, renumită pentru plajele sale superbe: Elafonisi, Falassarna, Frangokastello, Georgioupolis, Hora Sfakion şi multe altele. Bogata floră a insulei cuprinde şi 130 de specii de ierburi şi flori sălbatice unice, dintre care vom aminti Origanum Dictamnus sau Platanus Orientalis. De altfel, Creta este şi un loc de pelerinaj, aici aflându-se câteva mânăstriri istorice.
 
 
 
10. A noua insulă ca marime din lume, supranumită Lacrima Indiei sau Perla Orientului, Sri Lanka este o ţară insulară situata în Oceanul Indian. Printre atracţiile turistice ale insulei se numară templul Nallur Kandaswamy, unul dintre cele mai sacre lacaşe de cult hinduse din întreaga lume, cascada Gampola, grădinile din Sigiriya, orfelinatul elefanţilor din Pinnawela şi plimbările pe elefanţi prin junglă, unde poate fi admirată flora şi fauna unică, specifică insulei.