Topul judeţelor cu cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare la vaccin. Valeriu Gheorghiţă: Până pe 10 aprilie va creşte ritmul de vaccinare

Valeriu Gheorghiţă a anunţat în cadrul conferinţei de presă de marţi după-amiază topul judeţelor cu cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare la vaccinare. Coordonatorul campaniei de vaccinare a anunţat că până pe 10 aprilie va creşte ritmul de vaccinare.

30 mart. 2021, 14:26
Topul judeţelor cu cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare la vaccin. Valeriu Gheorghiţă: Până pe 10 aprilie va creşte ritmul de vaccinare

Valeriu Gheorghiţă anunţă topul judeţelor cu cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare. Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că din 13 aprilie se vor deschide noi centre de vaccinare.

Topul judeţelor cu cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare la vaccin. Valeriu Gheorghiţă anunţă noi centre de vaccinare

„Pe 6 aprilie vom deschide 12 cabinete noi pentru administrarea vaccinului produs de Moderna. Putem creste cu cel putin 1000 de persoane vaccinate în fiecare zi cu acest vaccin. Din 13 aprilie vom deschide 144 de cabinete noi de vaccinare pentru administrarea serului de la Pfizer.

Noi credem că până pe data de 10 aprilie, vom fi în măsură să operaționalizăm în platformă, cu ajutorul colegilor de la STS, creșterea numărului de persoane programate de la 60 pe cele 12 ore de lucru ale unui cabinet, la 90 de persoane per cabinet. Ceea ce înseamnă că va crește ritmul de vaccinare pe fiecare centru de vaccinare. În acest fel se vor crea locuri de vaccinare pentru programare, așa încât se va reduce timpul de așteptare în listă la persoanele care se află deja programate.

Un alt element care va duce la creșterea accesului va fi operaționalizarea centrelor cu sprijinul marilor operatori economici care și-au arătat disponibilitatea de a organiza propriile centre de vaccinare în incinta unităților, prin intermediul cabinetelor de medicina muncii și a cabinetelor medicale cu care se află în relație contractuală”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Topul judeţelor cu cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare la vaccin

Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că 760.000 de persoane asteaptă în acest moment să se vaccineze.

„760 de mii de persoane se afla pe lista de asteptare. Avem o lista de asteptare relativ constanta, în condițiile în care în această perioadă au fost notificate peste 310.000 de persoane din listele de așteptare, din care mai mult de 70% s-au și programat. Faptul că avem o listă de așteptare relativ constantă este un lucru mulțumitor.

57% dintre persoanele aflate pe liste de așteptare sunt din etapa a 3-a a campaniei de vaccinare, 8,3% fac parte din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale, iar 35% sunt persoane vulnerabile.

Topul celor 6 judete cu cele mai multe persoane înscrise pe listele de aşteptare: Bucuresti, Cluj, Prahova, Ilfov, Mureş, Iaşi”, a declarat medicul în cadrul conferinţei de presă de marţi după-amiază.

Citeşte şi Raed Arafat, prima declaraţie optimistă despre pandemie: „Se vede luminiţa de la capătul tunelului”

Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte al CNCAV

Posted by Guvernul României on Tuesday, March 30, 2021

 

Valeriu Gheorghiță a anunţat că de la debutul campaniei de vaccinare au fost înregistrate 10.160 de reacţii adverse, ceea ce reprezintă o rată de apariție de 3,4 la 1.000 de doze administrate.

Pfizer: 2 cazuri/1.000 doze
Moderna – 3,6 cazuri/1.000 doze
AstraZeneca – 13,2 cazuri/1.000 doze
Săptămâna trecută au fost raportate peste 1.000 de reacții adverse:

Vârsta medie – 38 de ani
Peste 61% persoane de sex feminin
82% – durere, tumefactie, eruptie la locul administrarii vaccinului, febra, frison
44% – dureri muscalare
18% – reactii digestive

Peste 13.400 de români au făcut coronavirus după prima doză de vaccin

„De la debutul campaniei de vaccinare, din 27 decembrie 2020 până pe 28 martie 2021, un număr de 13.416 persoane au avut un test pozitiv de infecție cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin, reprezentând 0,69% din numărul total al persoanelor vaccinate cu prima doză. Mediana timpului scurs de la administrarea primei doze și până la data confirmării a fost de circa 11 zile”, a spus Gheorghiță.

În ceea ce privește numărul persoanelor confirmate cu infecție cu SARS-CoV-2 după doza a doua, este vorba de 1.859 de persoane, reprezentând 0,19 la sută din totalul persoanelor vaccinate cu a doua doză.

Valeriu Gheorghiţă: ‘Analizele ne arată o rată de fatalitate de 100 de ori mai mare pentru cei nevaccinați’

„În afară de statistica de la INSP despre oamenii care au murit după vaccinare nu am o evaluare.  Avem procentul celor vaccinați și imunizați. Nu știu un studiu făcut de români referitor la răspândirea virusului. Predomiantă ca metodă de transmitere e calea aerului. Sunt date certificate la nivel internațional după care și noi ne ghidăm. Nu știu dacă acest obiectiv face prioritate pentru cercetători. Există date centralizate la nivel global și sunt girate de organisme internaționale.

Au fost înregistrate și decese după vaccinare. Pentru cei care au fost diagnostigați cu Sars-Cov-2 după vaccinare procentul era mic. După cele două doze eficiența e mai mare. Analizele ne arată o rată de fatalitate de 100 de ori mai mare pentru cei nevaccinați”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

În ce condiţii se vor putea face teste covid la farmacii. Anunţul lui Valeriu Gheorghiţă

„În primul rând, de a avea dreptul de liberă practică, de a avea posibilitatea de a asigura intervenţia în caz de reacţie anafilactică, de a oferi posibilitatea de prim ajutor”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

Acesta a menţionat că farmaciile care ar urma să efectueze vaccinarea trebuie, de asemenea, să respecte condiţiile de păstrare a serului şi un spaţiu suficient unde cei vaccinaţi să poată aştepta cele 15 minute după inocularea serului.

„Sunt condiţii care se regăsesc în cabinetul de medicină de familie, nu sunt condiţii excepţionale”, a adăugat el.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi 6.204 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. În ultimele de ore, 175 de persoane infectate cu virusul SARS-COV 2 au murit, iar la Terapie Intensivă sunt 1.405 pacienţi în stare gravă.

Până astăzi, 30 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 946.647 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 845.357 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.204 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.257. Dintre acestea, 1.405 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.685.665 de teste RT-PCR și 591.149 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 27.234 de teste RT-PCR (17.254 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.980 la cerere) și 13.153 de teste rapide antigenice.

Citeşte şi Un medic cunoscut atrage atenţia: Ne îndreptăm spre scenariul în care scapă cine poate, Dumnezeu cu mila!


loading...
Partenerii noștri