Furtuna violentă a lovit din nou în satul pe care l-a distrus acum câteva zile. Ministrul Petre Daea a rămas împotmolit în câmp VIDEO

Natura s-a dezlănțuit luni seară în sudul României, unde a fost cod roșu de vijelii. În Călărași și Ialomița grindina a făcut prăpăd, iar o nouă tornadă a lovit în aceeasi zonă ca săptămâna trecută. Mai mult, una dintre casele al cărei acoperiş a fost spulberat de tornada de acum câteva zile, a fost din nou lovită de tornada din seara aceasta. Până şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, a rămas împotmolit în câmp, după furtuna din Călăraşi.

06 mai 2019, 19:21

Imaginile cu urgia au fost filmate în comuna Independența, din județul Călărași. Aici și în Ialomița a fost cod roşu de furtună, cu rafale de vânt de peste 100 de kilometri pe oră. Grindina a acoperit drumurile, curțile oamenilor și terenurile agricole.

Ploile torentiale, cu tunete si fulgere, au căzut din senin. Furtunile au lovit cu forța unei tornade. În unele zone, aversele au adus peste 30 de litri de apă pe metru pătrat. Prăpăd a fost și în Ilfov, unde a plouat cu piatră.

Citeşte şi Grindina a făcut din nou prăpăd, de data aceasta în Giurgiu. Imagini de ultimă oră VIDEO

Inclusiv ministrul Petre Daea a avut de suferit, maşina cu care demnitarul s-a deplasat pentru a evalua pagubele produse de grindină rămânând împotmolită la Ciocăneşti, în Călăraşi. „Vrem să constatăm care este gradul de afectare, dar din informaţiile pe care le avem nu este atât de gravă situaţia. Vom vedea la faţa locului. Judeţul Ialomiţa nu este afectat, sunt câteva zone în judeţul Călăraşi şi câteva suprafeţe din Ilfov. Aici, în Călăraşi, nu avem sistem de protecţie antigrindină, doar în Olt şi Teleorman, nici în Teleorman pe toată suprafaţa„, spunea ministrul Daea în timp ce se afla pe drum, însă la faţa locului chiar maşina dânsului a rămas în noroi.