Tornadă de foc în Canada. Imagini incredibile, cum luptă pompierii cu flăcările VIDEO

O echipă de pompieri luptând cu un foc de vegetaţie din vestul Canadei a fost luată prin surprindere de o tornadă de foc, un fenomen rar şi periculos pe care a putut să-l filmeze şi care a devenit viral pe reţelele de socializare.

20 sept. 2018, 08:12
Tornadă de foc în Canada. Imagini incredibile, cum luptă pompierii cu flăcările VIDEO

Scena terifiantă a fost imortalizată într-un video postat zilele trecute pe Instagram de pompierii care au luptat împotriva incediului izbucnit în apropiere de Vanderhoof, în provincia British Columbia (Columbia Britanică).

În imagini se poate vedea un pompier ţinând de un capăt al furtunului de apă, în timp ce cealaltă extremitate este aspirată în aer de un turbion de fum şi cenuşă.

O tornadă de foc ne-a distrus linia de apărare” împotriva incendiului, povesteşte Mary Schidlowsky în acest video.

Tornada a proiectat flăcări asupra noastră timp de 45 de minute şi ne-a aspirat furtunul la peste 30 de metri în aer, înainte de a fi mistuit. Nu am mai văzut niciodată ceva asemănător„, spune ea.

Coloana de foc s-a ridicat la peste 60 de metri înălţime.

Alimentate de vremea călduroasă şi secetoasă, peste 2.000 de incendii au distrus vara aceasta 13.000 km2 de pădure în British Columbia, o suprafaţă record pentru al doilea an consecutiv.

Un număr de 33 de incendii fac încă ravagii în această provincie, dintre care zece ard de la începutul lui iunie, potrivit Serviciului de pază împotriva incendiilor din British Columbia.

Fumul provocat de aceste incendii a acoperit o bună parte a verii oraşe ca Vancouver, de pe coasta Pacificului, sau Winnipeg, în estul ţării, declanşând alerta de calitate a aerului.