Tornade nemaivăzute în Australia: „A fost ca şi cum ar fi dat cu bombe” VIDEO

În doar câteva minute două tornade au devastat patru oraşe nord-estul statului Victoria, Australia. Mai multe case, dependinţe şi şcoli au fost avariate. Un parc de rulote a fost complet distrus.

22 mart. 2013, 08:44

Furtunile puternice au lovit statul australian Victoria, joi seara. Cel puţin 20 de persoane au fost rănite, între care una este în stare gravă. Unele dintre victime au fost transportate cu elicopterul la Melbourne. În cursul nopţii, peste 150 de apeluri de urgenţă au fost primite de la populaţia îngrozită de tornade.

Meteorologii spun că fenomenele meteo precum tornadele nu se produc de obicei în statul Victoria. „Cu furtuni ca acestea riscăm să ne confruntăm cu consecinţe dezastruoase. Suntem mulţumiţi că numai o persoană a suferit răni severe”, au spus însă cei de la Serviciul de Ambulanţă al statului Victoria.

Cele mai multe dintre victimele tornadelor au suferit fracturi şi răni, fiind lovite de diferite obiecte aduse de tornadă.

Tornadele au distrus mai multe case şi au avariat câteva zeci, mai mulţi copaci au fost scoşi din rădăcini, iar cablurile de electricitate au fost smulse de vânturile care au suflat cu o viteză de aproximativ 250 de kilometri pe oră. Un parc de rulote a fost complet distrus.

„Totul a devenit brusc foarte intens. Lucrurile au început să zboare peste tot. Ramurile copacilor au căzut, o cuşcă a păsărilor a fost luată pe sus şi aruncată. Poarta de metal a şcolii a fost aruncată. Iar grajdurile unora dintre vecini au fost dărâmate”, a povestit o localnică despre ceea ce se petrecuse peste noapte.

„A venit de nicăieri, ca un avion care zboară la mică înălţime … s-a auzit ca un răget. A fost incredibil”, a povestit un localnic din oraşul Barooga, în timp ce adjunctul primarului din Corowa Shire a spus că „ a fost ca şi cum ar fi dat cu bombe”.