Tot ce ştiam până acum despre SUCURILE NATURALE din fructe este contrazis de specialişti: Astfel de băuturi sunt NOCIVE

Sucurile din fructe si bauturile smoothie contin cantitatea de zahar pe care un copil ar trebui sa o consume intr-o zi intreaga, este concluzia ingrijoratoare la care au ajuns specialistii din Marea Britanie.

06 mai 2016, 17:25
Tot ce ştiam până acum despre SUCURILE NATURALE din fructe este contrazis de specialişti: Astfel de băuturi sunt NOCIVE

Cercetatorii britanici au ajuns la concluzia ca cele mai multe dintre bauturile asa zise sanatoase pentru copii, cum ar fi sucurile din fructe naturale sau bauturile smoothie, sunt, de fapt, nocive.

Cercetorii au descoperit ca, de cele mai multe ori, intr-o sticla mica cu astfel de bauturi exista o cantitate mult prea mare de zahar, care ar trebui sa fie toata portia pe o zi intreaga pentru un copil.

Cercetatorii trag un semnal de alarma si spun ca trebuie redus consumul de zahar la copii si cer sa fie luate masuri in cazul acestor bauturi cu continut ridicat de zahar, vandute sub eticheta de „produse sanatoase”.

Specialiştii spun ca ideal ar fi consumul de fructe, nu doar sucul din acestea. Ba mai mult, aceste sucuri ar trebui diluate cu apa si, daca chiar vrem sa le consumam, sunt recomandate în timpul mesei.