Tot ce trebuie să știi despre fructele care ajută la scăderea colesterolului. „Sănătatea din cămara” românilor

Fructele constituie un adevărat aliat atunci când avem nevoie să reducem nivelul colesterolului din sânge. Consumate în stare crudă, aceste alimente pot aduce beneficii neștiute.

28 sept. 2021, 18:58
Tot ce trebuie să știi despre fructele care ajută la scăderea colesterolului. „Sănătatea din cămara” românilor

Fructele

sunt alimente esențiale pentru dieta fiecărei persoane. Studiile specialiștilor au demonstrat că un consuma regulat de fructe crude contribuie semnificativ la reducerea riscului dezvoltării bolilor de inimă, a cancerului și îmbunătățește capacitatea de concentrare.

De asemenea medicii recomandă persoanelor care se confruntă cu un nivel crescut al colesteroului anumite fructe care ajută la ameliorarea acestui dezechilibru.

Cele mai bune fructe pentru menținerea nivelului de colesterol sunt cele cu un conținut ridicat în fibre.

Avocado

Avocado este foarte recomandat pacienților cu tensiune arterială. Acesta constituie o sursă bogată de antioxidanți, cum ar fi vitamina K, C, B5, B6, E și grăsimi monosaturate, care ajută la menținerea sănătății inimii și la reducerea riscului de accident vascular cerebral. În plus, avocado poate regla și nivelurile de colesterol, precum și trigliceridele din sânge.

Merele

Există multe motive pentru care mărul este considerat „sănătatea din cămară”. Specialiștii susțin că merele vă pot ajuta să gestionați și nivelul colesterolului. Substanța din mere care aduce beneficii notabile este fibra de pectină, dar și alți constituenți, cum ar fi polifenoli antioxidanți. Nutrienții prezenți în mere reduc nivelurile de colesterol nesănătos și încetinesc procesul de oxidare, un factor de risc al aterosclerozei, o afecțiune caracterizată prin artere întărite. Polifenolii sunt benefici pentru inimă și împiedică, de asemenea, radicalii liberi să deterioreze mușchii inimii și vasele de sânge.

Citrice

Citricele, cum ar fi lămâile, portocalele și grapefruitul, pot face, de asemenea, minuni pentru controlul colesterolului. Citricele conțin o substanță numită hesperidină, care poate reduce simptomele de hipertensiune. Pectina și compuși limonoizi din citrice pot încetini ateroscleroza (întărirea arterelor) și reduce colesterolul„ nesănătos ”(LDL) din sânge. Flavonele antioxidante pot reduce, de asemenea, riscul de accident vascular cerebral la femei.

Caise

Nutrienții din caise pot ajuta la protejarea inimii, precum și la scăderea colesterolului datorită conținutului ridicat de fibre. Beta-carotenul din caise le transformă în alimente importante pentru sănătatea inimii. Beta-carotenul protejează colesterolul de oxidare, ceea ce poate ajuta la prevenirea creșterii arterelor.

Kiwi

Doar un kiwi pe săptămână scade semnificativ trigliceridele, dar cu cât consumați mai mult cu atât este mai bine. Într-un studiu, două sau trei kiwi pe zi s-au dovedit a reduce dramatic trigliceridele cu 15% la voluntarii sănătoși.

Foarte bogat în vitamina C, vitamina E și polifenoli, kiwi oferă și alte beneficii cardiovasculare: scade semnificativ colesterolul și reduce tendința de formare a cheagurilor de sânge.