Tot ce trebuie să ştii despre vaccinul antigripal

Vaccinul antigripal este cel mai bun mod de a preveni gripa, iar dacă te gândeşti să-ţi faci unul, îţi prezentăm câteva informaţii despre această metodă de evitare a îmbolnăvirii.

04 feb. 2015, 07:19
Tot ce trebuie să ştii despre vaccinul antigripal

Cand se face vaccinul antigripal

Deoarece sezonul de gripa poate incepe in octombrie si se poate prelungi pana in mai, este cel mai indicat sa-ti faci un vaccin antigripal in septembrie sau octombrie. Insa poti sa-ti faci vaccinul si mai tarziu, gripa iti poate afecta sanatatea si in primavara. Cu cat mai devreme il faci, cu atat mai mari sunt sansele ca aceasta sa nu te afecteze.

Citeşte şi Cinci greşeli care agravează răceala şi gripa

Ce tipuri de vaccin antigripal exista

Exista mai multe tipuri de vaccin antigripal, printre care:

– Vaccinul antigripal traditional este injectat in muschi si contine particule de virus gripal care stimuleaza imunitatea si te protejeaza de gripa.

– Vaccinul antigripal in doze mari este folosit pentru personele cu varsta de 65 de ani si peste, ingredientele fiind aceleasi ca si la vaccinul antigripal obisnuit. Doza este mai mare, deoarece sistemul imunitar resimte efectele imbatranirii si este nevoie de un stimul pentru a produce imunitatea adecvata si protectia impotriva gripei.

– Vaccinul antigripal intradermic este aprobat pentru persoane intre 18-64 de ani. Se foloseste un ac minuscul care intra foarte profund in suprafata pielii. Vaccinul contine aceleasi particule de virus ca si cel traditional.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Cât de PERICULOASĂ este GRIPA cu virus AH3N2