Tot mai bine este cu ajutor social, zece firme au încercat să ofere locuri de muncă în Topoloveni: „Eu am fată supt 6 ani”

Cea mai “rapidă” bursă a locurilor de muncă s-a desfăşurat la Topoloveni, în Argeş. În doar 15 minute cei peste 100 de şomeri adunaţi acolo au trecut în revistă posturile vacante, au bifat prezenţa şi au plecat mulţumiţi acasă.

30 sept. 2017, 11:15
Tot mai bine este cu ajutor social, zece firme au încercat să ofere locuri de muncă în Topoloveni: „Eu am fată supt 6 ani”

La bursă locurilor de muncă de la Topoloveni zece firme din Argeş au încercat să angajeze 400 de persoane. Că să găsescă oameni dornici de muncă, patronii au cerut ajutorul primăriilor din 10 comune, unde există 700 de oameni care primesc ajutor social.

Mânaţi de la spate de edili, peste o sută dintre ei au trecut pe la standurile angajatorilor. Nici unul însă nu a vrut cu adevărat o slujba şi toţi au fost interesaţi să capete o hârtie pe care scrie că şi-au căutat de muncă.

„Am venit să … ne-a chemat domnii aicea. Eu am fată supt 6 ani şi cine mi-o duce şi mie la grădiniţă”, spune deranjata o femeie.

„Io-s femeie operată, sunt femeie bolnavă, am doi minori care merg la şcoală. Dacă vrea să meargă tineretul care n-au probleme, să meargă”, se plânge alta.

Oamenii nu s-au lăsat convinşi să se angajeze nici când patronii le-au oferit salarii care, cu tot cu bonusuri, puteau ajunge la două mii de lei. Pentru că nimeni nu dorea să lucreze, bursă locurilor de muncă s-a terminat într-un sfert de ora. În timp ce patronii au plecat dezamăgiţi, şomerii sunt mulţumiţi că vor primi în continuare ajutorul social

Potrivit stirileprotv.ro, situaţia este la fel peste tot în ţară. La Braşov, de pildă, patronul unei firme de piese metalice caută de un an 10 muncitori necalificaţi.