Tot mai multe companii oferă cadou angajaţilor vacanţe de Sărbători

În ultimii doi ani a crescut cu peste 60% cererea pentru vacanţe care urmează să fie făcute cadou cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în principal de către companii angajaţilor săi care s-au distins la locul de muncă, dar în timp ce românii care lucrează în străinătate plătesc tot mai des vacanţe părinţilor din ţară, arată datele Christian Tour.

19 dec. 2016, 09:25
Tot mai multe companii oferă cadou angajaţilor vacanţe de Sărbători

Preţul mediu al unei astfel de vacanţe este de 850-1.000 de euro, potrivit turoperatorului.

Majoritatea vacanţelor cadou sunt achiziţionate în perioada marilor sărbători de peste an, însă cele mai multe, respectiv 70% din total, se acordă în perioada sărbătorilor de iarnă. Cu ocazia Crăciunului românii devin mai generoşi cu cei apropiaţi„, a declarat directorul general al Christian Tour, Marius Pandel.

Chiar dacă sunt acordate de Crăciun, pachetele de vacanţă făcute cadou sunt rezervate de regulă pentru perioada sezonului estival şi sunt sejururi charter în destinaţii la plajă. Achiziţionându-le cu o jumătate de an înainte, cumpărătorii au parte de reduceri de 30-50%.

Cele mai solicitate vacanţe cadou oferite de angajatori sunt destinaţiile din România (litoral, munte sau balneo), dar un număr tot mai mare de companii şi persoane îşi recompensează angajaţii, respectiv rudele, cu sejururi în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania.

Cele mai multe solicitări pentru acest tip de vacanţe-cadou oferite angajaţilor vin din domeniul financiar-bancar şi din cel farmaceutic, iar preţul mediu al vacanţelor-cadou dăruite de către companii angajaţilor este de 1.000 de euro.

Românii care lucrează în străinătate aleg, de cele mai multe ori, pentru familia din ţară pachete de vacanţă complete, cu toate serviciile incluse.

Cheltuiala medie realizată pentru vacanţele-cadou de către persoanele fizice se situează în jurul valorii de 850 euro pentru un sejur de două persoane.

Christian Tour, împreună cu toate companiile din grupul său, a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro. Compania are în prezent 31 de agenţii proprii în România şi filiale în Ungaria, Polonia, Serbia şi Republica Moldova.

Citeşte şi Bonusuri între 100 şi 500 de euro de sărbători, oferite de jumătate din angajatorii din România