Tot mai multe românce apelează la TRATAMENTE cu acid hialuronic. Vezi cât sunt de PERICULOASE dacă mergi oriunde

Moda injectărilor în scop cosmetic prinde tot mai mult teren și în România. Fie că este vorba despre riduri, buze imperfecte sau de pomeți, acestea se pot corecta cu ajutorul substanțelor de umplere. Acidul hialuronic este un antidot redutabil pentru efectele îmbătrânirii. Expertii insista ca aceste proceduri sa fie facute in cabinete specializate, de catre medici care au competente in domeniul estetic. Altfel, riscurile unor interventii facute de nespecialisti, cu produse de slaba calitate, sunt mari. 
Roxana Gagiu
21 mart. 2016, 09:27
Tot mai multe românce apelează la TRATAMENTE cu acid hialuronic. Vezi cât sunt de PERICULOASE dacă mergi oriunde

„Adultul înaintează în vârstă accentuând ridurile și șanțurile feței din cauza contracțiilor voluntare și involuntare ale musculaturii de la acest nivel. Gravitația, îmbătrânirea și laxitatea sistemului aponevrotic contribuie la tracțiunea pachetelor adipoase ale feței. Astfel ele alunecă spre partea inferioară a feței conturând bărbia dublă, gâtul de buldog sau lipsa pomeților și accentuarea cearcănelor. Volumul feței se pierde, însă nu numai în procesul de îmbătrânire, ci și în cursul curelor de slăbire sau în perioade de boală”, spune medicul dermatolog Mihaela Leventer.

Injectările se pot face la orice vârstă, începând cu 18 ani, susține specialistul. Cele mai de succes sunt tratamentele pentru ridurile din zona nasului, gurii și frunții, reconturarea obrajilor, corecția cearcănelor, ridicarea sprâncenelor, mărirea buzelor și augmentarea feselor. Experții insistă ca aceste proceduri să fie făcute în cabinete specializate, de către medici care au competențe în domeniul estetic.

„Specialiștii cu drept profesional de a efectua tratamente estetice cu substanțe de umplere sunt dermatologii și plasticienii, toți ceilalți braconează sub diverse motive aceste tratamente. Nici măcar asistenta medicală, studentul sau rezidentul de medicină nu au voie să facă aceste tratamente pentru că nu au răspundere profesională. Cât privește injectări la stomatolog, ginecolog, neonatolog, chirurg etc. Nu sunt recomandate așa cum nu se face albire de dinți la dermatolog sau plastician, curățarea dopurilor de ceară din urechi la oftalmolog și exemplele pot continua”, este de părere dermatologul.

Riscurile sunt mari pentru cei care se lasă de exemplu pe mâna nespecialiştilor, pentru injectări. La fel de periculoase sunt și produsele de slabă calitate.

„Injectarea în scop estetic trebuie să se facă în cabinete medicale omologate în acest sens, care respectă legislația în vigoare și care folosesc produse înregistrate provenind dintr-o sursă legală. Produsele ieftine, de pe piața neagră, expun clientul la introducerea în piele sau sub piele de substanțe impure, nesterile, care produc reacții inflamatorii, infecții, cicatrici vicioase, nodozități, alte deformări locale sau modificări ireversibile ale aspectului pielii”, conchide dermatologul Mihaela Leventer.

La ora actuală, se estimează o creștere globală de câteva miliarde de dolari a pieței tratamentelor cu acid hialuronic, până în 2019.

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
Analiză stilistică și simbolică a Primului Cuplu din Stat, făcută de Vladimir Tătaru: George Simion sau Nicușor Dan?
Fanatik.ro
Drumul din România care i-a lăsat fără cuvinte pe mulți șoferi. E lung de 150 de kilometri și trebuie să stai cu piciorul pe frână: ”Din păcate, am auzit la știri că un cuplu a murit”
Capital.ro
Decizie pentru mașinile mai vechi de 10 ani. UE dă un nou ordin. Se impune verificare anuală
Playtech.ro
Noua regulă în magazine valabilă începând cu 11 mai. Ce se schimbă la casa de marcat
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
E timpul pentru o împăcare istorică? Cât de aproape de reconciliere sunt SUA și Uniunea Europeană
wowbiz.ro
Vești crunte despre fiul lui Ionel Ganea! Medicii au făcut anunțul cutremurător despre micuțul de doi ani, în urma accidentului de proporții, provocat chiar de tatăl lui. L-au resuscitat, a fost băgat în operație de urgență, dar ulterior...
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Românii care sunt în pericol să-și piardă toți banii din bancă. La ce trebuie să fie atenți
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
kanald.ro
Culiță Sterp, implicat într-un accident pe autostrada. În ce stare se află artistul
Cancan.ro
Detalii uluitoare din căsnicia lui Dan Alexa! Gelozia l-a împins să-și verifice soția: a dat convorbirea pe speaker și... 😲
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Interzis în fața sau spatele blocului. Se cere semnătură la Asociația de Proprietari. Vecinii te pot bloca
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
stirilekanald.ro
Fiul lui Ionel Ganea se zbate între viață și moarte. Micuțul se află în comă indusă, iar medicii sunt rezervați: "Este ventilat mecanic"
Salariul minim crește din 1 mai 2025 și ajunge la 4.500 lei
MediaFlux
Noi precizări privind reducerea vârstei standard de pensionare. Cine sunt beneficiarii
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Un nou director în board-ul celei mai mari bănci românești