Îmbină utilul cu plăcutul într-o VACANŢĂ BALNEARĂ. Vezi cât ar costa un sejur

Cum vacanţa de vară a devenit deja o amintire frumoasă, iar până la concediul de sărbători mai este, o idee de relaxare ar putea fi un sejur într-o staţiune balneoclimaterică. Astfel, aceia care suferă de anumite afecţiuni pot îmbina utilul cu plăcutul, relaxare şi tratament, întrucât staţiunile româneşti sunt vestite în lume pentru minunile curative.

15 oct. 2012, 05:20
Îmbină utilul cu plăcutul într-o VACANŢĂ BALNEARĂ. Vezi cât ar costa un sejur

O vacanţă la tratament într-o staţiune balneoclimatrică autohtonă ajunge ca preţ undeva în jurul sumei de 150 de lei pe zi, turistul beneficiind în sumă de cazare, masă, precum şi de tratament. Chiar şi aşa tinerii nu se prea înghesuie să îşi petreacă un sejur într-una din staţiunile balneoclimaterice.

Faţă de anul trecut, în acest an avem o uşoară creştere de aproximativ 10% a celor care a ales să meargă într-o staţiune balneoclimaterică„, a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Adrian Voican, manager Bibi Touring.

Câţi tineri merg la refacere

Numărul tinerilor care vor să îşi petreacă câteva zile într-o staţiune balneoclimatrică creşte de la an la an, dar rămâne unul mic în comparaţie cu numărul celor în vârstă. „Anual, prin staţiunile balneoclimaterice trec în jur de 1 milion de persoane, cu tot cu străini. Străinii reprezintă aproximativ 10% din numărul total, în timp ce numărul tinerilor cu vârste până în 40 de ani, persoane active, reprezintă aproximativ 30%”, a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Traian Bădulescu, consultant în turism.

Staţiuni balneo moderne

Foarte multe staţiuni balneoclimaterice din ţara noastră nu pot primi turişti, întrucât în ele nu au mai fost investiţi bani de foarte mult timp, multe dintre ele fiind în paragină. Aproximativ 50% din staţiunile balneoclimaterice au fost modernizate. Cele mai multe investiţii s-au făcut în staţiunile Băile Felix, Vatra Dornei şi Balvanyos.

„Aceste trei staţiuni pot primi turişti într-un mod decent, atât turişti români, cât şi din străinătate. Multe dintre ele pun la dispoziţia turiştilor centre SPA moderne”, a precizat Traian Bădulescu.

Preţuri pentru concediul de refacere

Spre exemplu, un sejur în staţiunea Băile Felix costă 850 de lei de persoană. „Pentru aceşti bani turistul beneficiază de 5 nopţi de cazare cu pensiune completă, precum şi de tratament balnear cu 2 şedinţe de recuperare pe zi. Cazarea se va face într-un hotel de 3 stele”, a precizat Adrian Voican. Cei care aleg un hotel cu mai puţine stele vor plăti mai puţin. Un sejur de cinci zile într-un hotel de 2 stele costă 645 lei de persoană. „Aici, pentru tineri există ştrandul Apollo, aflat în vecinătatea unităţilor de cazare menţionate, deschis tot anul, cu piscine cu apă termală şi tobogane”, a amintit Adrian Voican.

Tratament la Tuşnad

Unele din hotelurile din această staţiune au fost renovate, acum, tinerii având posibilitate să se răsfeţe în săli de fitness, saună sau jacuzzi.

„La Băile Tuşnad, avem oferte la Hotel Ozone, 3 stele, renovat complet în 2011-2012, aflat în centru staţiunii. Preţul unui sejur de cinci nopţi cu mic dejun este 505 lei de persoană, iar oferta include accesul la fitness, saună, jacuzzi”, a adăugat Adrian Voican.

La ce boli ajută staţiunea balneo

Cei care suferă de poliartrită reumadoidă sau spondiloză anchilozantă sau alte afecţiuni ale oaselor au şansa să se simtă mult mai bine după câteva zile într-o staţiune balneară. Mai bine se vor simţi şi cei care suferă de afectiuni post-traumatice, afecţiuni neurologice periferice, centrale, precum şi de boli de nutriţie, metabolism sau boli endocrine.