Tot mai mulţi tineri pleacă la studii în străinătate. Vezi destinaţiile preferate

Tot mai mulţi studenţi români aleg să studieze în străinătate. Numărul tinerilor plecaţi a crescut cu 52% în ultimii zece ani.

27 oct. 2011, 10:21
Tot mai mulţi tineri pleacă la studii în străinătate. Vezi destinaţiile preferate

Numărul tinerilor români care aleg să urmeze o facultate în străinătate a crescut, în ultimii patru ani, cu 30% în fiecare an. Cea mai căutată ţară pentru a pleca la studii este Marea Britanie, unde aplică peste 80% dintre studenţi. Numai în anul şcolar 2010-2011 au plecat acolo 2.198 de studenţi, iar în acest an numărul acestora a crescut cu 39%, la 2.951 studenţi.

A doua opţine a studenţilor români este Olanda, iar a treia, Danemarca. Cele mai căutate specializări sunt economie, ştiinţe sociale şi inginerie.

Chiar dacă numărul tinerilor români care pleacă la studii în străinătate creşte de la an la an, studenţii se luptă şi acum pentru adoptarea unui Statut. Deşi ar fi cerut în nenumărate rânduri ajutorul ministrului Educaţiei, studenţii nu au primit susţinerea lui. Ei au solicitat şi preşedintelui României şi premierului intervenţia pentru adoptarea de urgenţă a Statutului Studentului. Prin acest statut studenţii consideră că li s-ar garanta accesul la o educaţie de calitate.