VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Nu mai sunt bani pentru tichetele bugetarilor, de ce se plâng hotelierii

Nu mai sunt bani nici pentru tichetele de vacanță. Bucuria concediilor plătite cu aceste vauchere a durat doar o vară pentru bugetari. Pe litoral se simte deja absența acestor clienți, care în 2018 au adus câștiguri frumoase hotelierilor. Însă legea este clară: instituțiile și companiile de stat pot acorda tichete de vacanță doar dacă permite bugetul.

18 iul. 2019, 06:14
VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Nu mai sunt bani pentru tichetele bugetarilor, de ce se plâng hotelierii

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. La Spitalul Judeţean din Braşov, nici unul dintre cei peste 1700 de angajaţi nu a primit anul acesta tichetul de vacanţă, în valoare de 1450 de lei.

Angajat: „Eu mi-am folosit tichetele de anul trecut în primăvara acestui an când am fost la Felix în staţiune. Toată lumea este într-o aşteptare şi speranţă continuă.”

Citeşte şi Vouchere de vacanţă pentru angajaţii Primăriei. Cu ce condiţie se vor da

Conducerea susţine că a prevăzut în buget peste 2 milioane şi jumătate de lei pentru vouchere, însă încasările spitalului au fost sub estimări.

Floarea Bara, directorul financiar al Spitalului Judeţean Braşov: „S-au pierdut 74 de paturi, ceea ce a dus la o diminuare a veniturilor. În primul rând salariile au fost prioritatea numărul unu, reactivii de laborator, materialele de curăţenie.”

Cei 870 de angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială din judeţul Braşov sunt şi mai trişti. Este al doilea an în care nu primesc tichete de vacanţă.

Conform legii, acestea se acordă în limitele sumelor prevăzute în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, pentru unităţile din sistemul bugetar. Pentru celelalte categorii de angajatori, voucherele se acordă în limitele sumelor prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat.

Lidia Mailat, reprezentantul DGASPC Braşov: „Prioritar a fost acoperirea cheltuielilor de personal şi urmează şi voucherele de vacanţă, să sperăm.”, scrie stirileprotv.ro.