Toţi cetăţenii din Israel aflaţi în Ucraina trebuie să ştie asta. Avertismentul premierului: „Să plece imediat”

Premierul Naftali Bennett le-a cerut cetăţenilor israelieni aflaţi în Ucraina să părăsească imediat ţara, pe fondul unor temeri tot mai mari în legătură cu o iminentă invazie a Rusiei.

12 feb. 2022, 22:51
Toţi cetăţenii din Israel aflaţi în Ucraina trebuie să ştie asta. Avertismentul premierului: „Să plece imediat”

Cetăţenii din Israel aflaţi în Ucraina au fost anunţaţi că sunt pregătite planurile de evacuare, având în vedere că ţara ar putea fi atacată de Rusia.

Premierul israelian Naftali Bennett i-a sfătuit pe cetăţeni „să părăsească imediat” Ucraina, pe fondul riscului crescut de invazie rusă, conform Mediafax.

Şeful Executivului israelian a făcut acest anunţ ca urmare a întâlnirilor pe care le-a avut sâmbătă cu înalţi oficiali din securitate şi diplomati, din cauza temerilor tot mai mari de o invazie rusă iminentă.

Citeşte şi: Joe Biden, mesaj ameninţător pentru Vladimir Putin dacă invadează Ucraina. „SUA împreună cu aliaţii vor reacţiona decisiv”

Potrivit Times of Israel, aproape 4.500 de cetăţeni israelieni sunt înregistraţi la Ambasada Israelului în Ucraina., Ministerul de Externe a estimat că sunt între 10.000-15.000 de israelieni în Ucraina.

De asemenea, Ministerul de Externe a emis avertismente privind călătoriile în zonă.

„S-a convenit să transmitem avertismentul pentru călătoriile din zonă. Cerem cetăţenilor israelieni să plece imediat”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Naftali Bennett într-un comunicat.

Declaraţia a adăugat că „va fi examinată o creştere a zborurilor civile pe ruta Israel-Ucraina”. Ministerul de Externe a spus că se fac apeluri către diferite companii aeriene pentru ca acestea să asiste la evacuarea cetăţenilor israelieni din Ucraina.

Citeşte şi: Mircea Geoană, avertisment terifiant despre criza din Ucraina. „Nu putem exclude riscul unui război, din nou, în Europa”