Toţi elevii din Bucureşti ar putea reveni fizic la şcoală de săptămâna viitoare. Ministrul Educaţiei a explicat care sunt condiţiile

Toţi elevii din Bucureşti ar putea reveni fizic la şcoală de săptămâna viitoare. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat că acest lucru va fi posibil dacă rata de incidenţă de vineri va fi mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

11 mai 2021, 15:06
Toţi elevii din Bucureşti ar putea reveni fizic la şcoală de săptămâna viitoare. Ministrul Educaţiei a explicat care sunt condiţiile

Incidenţa COVID a scăzut sub 1.5 şi autorităţile pregătesc ridicarea de noi restricţii în Capitală. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că va convoca joi Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) pentru a lua o hotărâre în acest sens. Schimbări de scenariu ar putea avea loc şi la nivel educaţional.

„Conform Ordinului comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății referinţa este rata de infectare din ziua de vineri”, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Astfel că, dacă rata de incidenţă continuă să scadă şi vineri va fi mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori, este posibil ca de săptămâna viitoare toţi elevii din Bucureşti să revină fizic la şcoală.

Potrivit Ordinului comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății nr. 3.755/560/29.04.2021 de modificare și completare a măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică, scenariul 1 (scenariul verde) presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Scenariul verde se aplică dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Ministerul Educaţiei a publicat marţi lista ratelor de incidență Covid-19 pe localități (data actualizării: 11 mai), comunicată de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Potrivit ministrului Educaţiei, în scenariul 2 (scenariul galben) funcţionează în prezent unităţile de învăţământ din 751 de localităţi faţă de 939 cât erau vineri, 7 mai.

În prezent, rata de incidenţă calculată de DSP la nivelul Capitalei este de 1.49 cazuri la mia de locuitori. Potrivit edu.ro, pe sectoare situaţia se prezintă astfel:

MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 1  – 1,72
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 4 – 1,71
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 2 – 1,61
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 6 – 1,57
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 5 – 1,48
MUNICIPIUL BUCUREŞTI SECTOR 3 – 1,12

 

Evaluare Naţională 2021. Elevii de clasa a VI-a susțin miercuri și joi probele la română şi matematică şi ştiinţele naturii

Elevii de clasa a VI-a susțin miercuri proba de limbă și comunicare la evaluarea națională, iar joi pe cea de matematică și științele naturii, cu prezență fizică în clasă. Anul trecut, aceste evaluări nu au mai avut loc din cauza pandemiei de coronavirus.

Elevii de clasa a VI-a vor avea la dispoziție o oră pentru a rezolva subiectele.

Citeşte şi: Teste de antrenament pentru Evaluare Naţională 2021 – Română. A fost publicat setul 9

Elevii nu vor primi note, ci vor fi evaluaţi prin niște coduri cunoscute de profesori. Rezultatele vor fi comunicate elevilor.

Citeşte şi: Teste de antrenament pentru Evaluare Naţională 2021 – matematică. A fost publicat setul 9