Toţi jucătorii lui Sporting Lisabona, excluşi din LOT. Ce s-a întâmplat este ŞOCANT

Preşedintele lui Sporting Lisabona a decis să-i excludă din lot pe toţi fotbaliştii, nemulţumiţi de criticile aduse de el după meciul pierdut cu Atletico Madrid în Europa League. Clubul ar urma să fie obligat să alinieze o echipă B, duminică în campionat.

07 apr. 2018, 13:56
Toţi jucătorii lui Sporting Lisabona, excluşi din LOT. Ce s-a întâmplat este ŞOCANT

Bruno de Carvalho, preşedinte al „Leilor” din 2013, şi-a descărcat mânia pe reţelele de socializare în urma eşecului (0-2) suferit la Madrid în turul sferturilor de finală ale Europa League: „În loc să fim 22 aşa cum doream eu, de foarte multe ori am jucat în nouă oameni, iar asta se plăteşte foarte scump”, a scris el pe Facebook. „Văd erori grosolane din partea unor internaţionali şi a unor jucători experimentaţi, asta nu face decât să ne mărească suferinţa”.

Postarea sa a fost greu de înghiţit de cei mai mulţi fotbalişti din vestiar, mai ales de internaţionalii portughezi Rui Patricio şi William Carvalho, campioni europeni în 2016. Lotul antrenat de Jorge Jesus, echipă aflată acum pe locul 3 în campionat, semifinalistă a Cupei Portugaliei şi câştigătoare în acest sezon a Cupei Ligii, a reacţionat, revoltându-se vineri seară pe reţelele de socializare.

„Suntem Sporting Lisabona… Transpirăm, ne luptăm şi cinstim întotdeauna tricoul pe care-l purtăm. Nu credem în jucătorii perfecţi, fiindcă vrem întotdeauna să evoluăm!”, au afirmat jucătorii într-un text postat pe conturile lor de Instagram şi Facebook. Cei 19 fotbalişti autori ai acestei postări şi-au manifestat „nemulţumirea” după reacţia publică a preşedintelui lor.

Bruno de Carvalho a reacţionat imediat, tot pe Facebook. „Copii răzgâiaţi care nu respectă nimic şi pe nimeni, la Sporting Lisabona nu e o republică bananieră”, a scris preşedintele. El a adăugat că sportivii care s-au plâns au fost „excluşi din lot cu efect imediat” şi „vor fi sancţionaţi disciplinar de club”.

Ziarul A Bola evocă o posibilă demisie a antrenorului Jorge Jesus, care nu vrea să folosească o echipă remaniată în întâlnirea de duminică împotriva lui Paços de Ferreira.