Toți oamenii de pe plaja din Costinești s-au strâns să vadă cum e scos cadavrului tânărului înecat în mare. Oamenii legii au fost nevoiți să intervină pentru a-i îndepărta

Plaja din Costinești s-a umplut de oameni care s-au strâns ca să vadă cum e scos un cadavru din mare. Salvamarii l-au găsit astăzi pe unul dintre tinerii dați dispăruți marți în Costinești.

11 aug. 2022, 15:45

Doi tineri au fost dați dispăruți, marți seara, în stațiunea Costinești. Doar un tânăr de 21 ani a fost găsit, miercuri, de salvamari. Prietenul său este căutat în continuare.

Tinerii au intrat să facă o baie în mare, marți seara, chiar dacă era arborat steagul roșu. Din păcate, acela a fost sfârșitul pentru cei doi, marea învolburată i-a dus în larg și nu au mai reușit să se întoarcă la mal.

Salvatorii l-au găsit pe tânărul de 21 ani în capătul digului de la Costinești, zona Obelisc.

În zonă a intervenit SMURD B Tuzla, elicopterul SMURD și ambarcațiunea Maia de la ARSVOM.

Mulți dintre cei prezenți pe plaja din Costinești s-au adunat în jurul salvamarilor la aflarea veștii și a fost necesară intervenția forțelor de ordine pentru a fi îndepărtați din zona în care urma să fie scos cadavrul din apă.

Citește și A fost găsit unul dintre tinerii daţi dispăruţi de două zile în mare la Costineşti

Tânărul găsit astăzi mort lucra la unul dintre barurile de pe plajă în Costineşti. Intrase în mare alături de prietenul lui, marţi seara după ce au terminat programul de lucru deşi salvamarii arboraseră steagul roşu, ceea ce înseamnă scăldatul interzis.

De două zile, cei doi tineri erau căutaţi de autorităţi. Salvamarii au ieşit cu bărcile în larg în căutarea lor.

Cine sunt turiștii înecați pe litoralul românesc în ultimele zile

În ultimele zile, trei turişti şi un salvamar s-au înecat în Marea Neagră în staţiunile Eforie Nord, Saturn şi Costineşti.

Mihai Florin Maxemiuc ajunsese luni la mare în staţiunea Saturn, împreună cu un băiat şi două fete. Pentru că ajunseseră devreme pe litoral, s-a gândit să meargă pe plajă să facă o baie în mare înainte de a se caza. Valurile era foarte mari şi pe plajă era arborat steagul roşu. Dar Mihai Florin Maxemiuc a ignorat avertismentul şi a intrat în apă. Tânărul de 23 de ani a fost luat de ape și a murit înecat. Prietenii lui au alertat autorităţile.

După 10 minute de căutări, trupul lui Mihai Florin Maximiuc a fost adus la mal. Era inconștient, iar medicii de la SMURD sosiți la fața locului l-au resuscitat aproape o oră și jumătate în speranța că-şi va reveni. Din păcate, tânărul nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi medicii au declarat decesul.

Tot luni, salvamarul Sorin Georgian Olariu a murit când încerca să salveze un tănăr din apele învolburate în staţiunea Eforie Nord. Cu o experiență de patru ani ca salvamar și zeci de turiști salvaţi, Sorin Olariu a intrat în apă să salveze un tânăr de 28 de ani care în ciuda arborării steagului roşu, a intrat în mare. Curenţii puternici l-au tras la fund. Sorin Olariu nu a stat pe gânduri şi în ciuda valurilor de până la trei metri a intrat în apă. A ajuns la turist, dar un gest făcut din panică de tânărul care se îneca le-a fost fatal amândurora.

Marţi, un alt tânăr de 25 de ani a murit înecat în Costinești. S-a avântat în mare deşi în zonă salvamarii arboreseră steagul roşu, ceea ce înseamnă ”Pericol de înec, scăldatul interzis”. Timp de aproape o oră, medicii au încercat să-l resusciteze, însă a fost în zadar. Eduard Rusu era din Suceva şi în aprilie îşi ceruse iubita în căsătorie.