Toţi oamenii preşedintelui. MP a validat candidaturile pentru preşedinţele de judeţ, mai puţin pentru Bucureşti UPDATE

Conducerea partidului Mişcarea Populară s-a reunit sâmbătă la Palatul Parlamentului pentru validarea candidaturilor la alegerile locale din 2016. Preşedintele executiv al MP Eugen Tomac a declarat, sâmbătă, că în Colegiul Naţional s-a decis amânarea discuţiei privind candidaturile pentru sectoarele din Bucureşti şi Primăria Generală, afirmând că MP a validat aproape toate candidaturile pentru reşedinţele de judeţ. Printre numele cele mai sonore ale candidaţilor sprijiniţi de Traian Băsescu a fost pomenit şi jurnalistul Robert Turcescu, însă acesta neagă.

06 feb. 2016, 08:46
Toţi oamenii preşedintelui. MP a validat candidaturile pentru preşedinţele de judeţ, mai puţin pentru Bucureşti UPDATE

UPDATE. „Am analizat şi am dezbătut situaţia candidaturilor pentru oraşele municipiile reşedinţă de judeţ. (…) Au fost validate apropape toate municipiile reşedinţe de judeţ din ţară. Nu s-a discutat în Colegiul Naţional de astăzi, a fost amânat pentru altă şedinţă situaţia candidaturilor pentru Bucureşti, atât pentru sectoare, cât şi pentru Primăria Generală”, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele executiv al Mişcării Populare Eugen Tomac.

Colegiul Naţional al MP s-ar putea reuni, cel mai probabil la sfârşitul lunii, pentru a valida restul candidaturilor pentru municipiile reşedinţă de judeţ, a afirmat Eugen Tomac, precizând că la următorul CN, va fi validat şi candidatul pentru Târgu Jiu.

Candidatul MP Oradea, Horia Vuşcan, s-a retras din cursa electoală.

 „În urma analizei riguroase pe care a făcut-o partidul împreună cu organizaţi noastră din Bihor, domnul Horia Vuşcan, propus pentru funcţia de primar al municipiului Oradea, de către organizaţia noastră din Bihor, şi-a retras candidatura”, a declarat preşedintele executiv al MP.

UPDATE. Robert Turcescu nu va candida la alegerile locale din partea Mişcării Populare, dar va ajuta partidul pe partea de comunicare, a precizat sâmbătă preşedintele executiv al formaţiunii, Eugen Tomac. 

„Robert Turcescu nu va candida din partea Mişcării Populare. Este adevărat că ne va ajuta pe partea de comunicare, dar atât”, a declarat Eugen Tomac pentru Mediafax.


UPDATE. Jurnalistul Robert Turcescu a negat, într-un mesaj pentru România TV că ar candida la o primărie de sector. De altfel, el a făcut şi o precizare pe contul său de Facebook.

„ATENTIE: informatia privind candidatura mea la Primaria Sectorului 5 din partea Miscarii Populare este falsa. Regret sa constat ca agentia Mediafax nu a preluat precizarile facute inca de ieri de Eugen Tomac pe acest subiect. Ca sa fie clar: nu candidez la Primaria Sectorului 5 din partea Miscarii Populare”, a scris Turcescu pe Facebook.

Citeşte şi: Traian Băsescu, despre candidaţii MP: Eu știu două cazuri în care sinceritatea nu-i dă afară din casă

Colegiul Naţional al MP discută sâmbătă, la Palatul Parlamentului, candidaturile propuse pentru primăriile de sectoare din Bucureşti şi pentru municipiile reşedinţă de judeţ.

MP a validat candidaturile pentru primăriile de sector din Capitală. Printre cei care se vor înscrie pentru un post de primar se găsesc jurnalistul Robert Turcescu, fostul primar interimar al Capitalei Dan Ştefănel Marin, dar şi foşti miniştri şi lideri PDL, au declarat surse din MP citate de Mediafax.

Candidaţi Primăria Sectorului 1: Eugen Tomac (preşedinte executiv MP) şi Cristian Diaconescu (fost ministru de Externe).

Candidaţi Primăria Sectorului 2: Lucian Iliescu (consilier general) şi Cătălin Militaru (fost prim-vicepreşedinte PDL sector 2).

Candidaţi Primăria Sectorului 3: Cristian Petrescu (fost ministru al Dezvoltării Regionale) şi Radu Cristescu (fost preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului).

Candidaţi Primăria Sectorului 4: Dan Ştefănel Marin (fost primar interimar al Capitalei) şi Virginia Mihailovici (consilier general).

Candidaţi Primăria Sectorului 5: Robert Turcescu (deşi nu şi-a asumat public adeziunea la MP) şi Daniel Niţu (consilier local). Surse din MP au declarat pentru Mediafax că Robert Turcescu şi-ar putea regândi candidatura şi ar putea intra în competiţia internă pentru Primăria sectorului 2.

Candidaţi Primăria Sectorului 6: Carmen Dincă (fost jurnalist) şi Ştefan Enache (liderul MP sector 6).

Citeşte şi: Robert Turcescu, despre trecutul său de ofiţer acoperit: Ştiu că sună destul de criptic, dar cam atât am de spus