TOŢI ŞOFERII vor fi obligaţi să faca asta din 2018. S-a dat LEGEA

Inspectia Tehnica Periodica (ITP) ar urma sa devina obligatorie in fiecare an pentru masinile mai vechi de 12 ani, De la 1 ianuarie 2018. Aceasta este principala prevedere a unei legi votata recent in Parlament si care se afla in prezent in faza de promulgare la Administratia Prezidentiala.

12 dec. 2017, 20:41
TOŢI ŞOFERII vor fi obligaţi să faca asta din 2018. S-a dat LEGEA

Legea modifica si primul ITP pentru masinile noi, care va trebui facut o data la trei ani. Aceste schimbari respecta o directiva europeana si vor aduce o mai buna monitorizare tehnica a parcului national auto, dupa cum a declarat la Radio Romania Actualitati directorul general al Registrului Auto Roman, George Dinca.

Lovitură pentru TOŢI ŞOFERII. Noua taxă auto se va plati anual, la fel ca IMPOZITUL AUTO sau RCA

„Am constatat ca parcul auto este intr-o continua imbatranire in asa fel incat ITP-urile, Inspectiile Tehnice Periodice vor fi efectuate la autoturisme mai vechi de 12 ani, la un an fata de doi, iar pentru masinile noi producatorul a luat niste masuri de extindere a garantiei catre cinci ani si am intervenit si noi si acordam ITP, primul ITP, la trei ani”, a spus George Dinca, la o emisiune radio.

Parlamentul European, Consiliul si Comisia Europeana (CE) au ajuns la un acord politic pentru a spori in mod semnificativ nivelul de calitate si independenta procedurilor de omologare de tip si de incercare a autovehiculelor, pentru a intensifica controalele autovehiculelor care sunt deja pe piata Uniunii Europene si pentru a consolida sistemul global printr-o supraveghere mai stricta la nivel european, se arata intr-un comunicat al forului comunitar.

CODUL RUTIER se schimbă din nou: Şoferii rămân fără talon dacă…

Toate statele membre vor fi capabile de acum incolo sa ia imediat masuri de siguranta impotriva vehiculelor neconforme de pe teritoriul lor fara sa astepte ca autoritatea care a eliberat omologarea de tip sa ia masuri, cum se intampla in prezent.