Toto Riina, capul mafiei siciliene Cosa Nostra, a fost înmormântat la Corleone

Fostul cap al mafiei siciliene Salvatore "Toto" Riina, decedat vineri, a fost înmormântat miercuri la Corleone, localitatea sa natală, în Sicilia, în prezenţa familiei sale, scriu agenţia Agi şi alte publicaţii italiene.

22 nov. 2017, 15:42
Toto Riina, capul mafiei siciliene Cosa Nostra, a fost înmormântat la Corleone

Corpul fostului boss al Cosa Nostra a fost depus în mormântul familiei, în micul cimitir din Corleone, la aproximativ 60 de kilometri la sud de Palermo.

Soţia lui Toto Riina şi trei dintre cei patru copii ai lor – al doilea lor fiu Giovanni este la închisoare – au participat la înmormântare, potrivit News.ro.

Un preot a binecuvântat sicriul, însă nicio ceremonie funerară nu a avut loc anterior. ”Datoria Bisericii este să educe conştiinţele justiţiei şi legalităţii şi să lupte împotriva mentalităţii mafiote”, a declarat vineri, într-un comunicat, monseniorul Michele Pennisi, arhiepiscopul din Monreale, de care ţine Corleone.

Citeşte şi A murit şeful mafiei siciliene: „Bestia” şi „Capo di tutti capi”, Salvatore Riina a sfârşit într-un spital de penitenciar

”Fiind vorba despre un păcătos public (Toto Riina), nu va fi posibil să aibă loc funeralii publice”, anunţa Pennisi, subliniind că fostul cap al mafiei nu şi-a exprimat vreodată vreun regret. În general, mafioţii sunt excomunicaţi ”latae sententiae” – adică automat – din cauza crimelor pe care le-au comis, potrivit news.ro.

Toto Riina a murit în închisoare la Parma (nord) vineri, la vârsta de 87 de ani. Arestat în 1993, el ispăşea 26 de pedepse la închisoare pe viaţă.

Supranumit „belva” (chelul), el a făcut să domnească teroarea timp de 20 de ani în Cosa Nostra, asupra căreia a preluat controlul începând din anii ’70. El a ordonat asasinarea judecătorilor antimafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino în 1992.


loading...