Tradiții și obiceiuri de Sfântul Valentin. Ce trebuie să facă fetele necăsătorite în această zi

În data de 14 februarie toți îndrăgostiții celebrează iubirea și sărbătoresc Sfântul Valentin. Această sărbătoare vine cu o serie de tradiții și obiceiuri care trebuie respectate.

13 feb. 2021, 23:52
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Valentin. Ce trebuie să facă fetele necăsătorite în această zi

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Valentin. Ziua în care se celebrează iubirea în întreagă lume nu este lipsită de tradiții și obiceiuri, printre care și o veche tradiție anglo-saxonă prin care fetele necăsătorite își vor putea afla ursitul.

De ziua Sfântului Valentin, îndrăgostiţii britanici obişnuiesc să se întâlnească fără a stabili în prealabil acest lucru. Potrivit tradiţiei, în aceasta zi păsările îşi aleg partenerii, iar ziua de 14 februarie este denumită “ziua căsătoriei păsărilor”.

Citește și: Motivele despărțirii dintre Gabi Bădălău și Bianca Drăgușanu. Blonda, mult prea costisitoare

Deși la început, ziua Sfântului Valentin era asociată doar cu iubirea dintre un bărbat și o femeie. În timp, în această zi se poate celebra și iubirea dintre frați, surori, mame, tați și prieteni.

În anumite regiuni din Marea Britanie, în ajunul Sf. Valentin, fetele îşi pun frunze de dafin sub pernă şi mănâncă doar ouă cu sare, crezând că aşa îşi vor visa peste noapte alesul.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Valentin. Ce trebuie să facă fetele necăsătorite în această zi

Conform tradiției anglo-saxone, pe 14 februarie, păsările își aleg perechea. Prin urmare, se spune că prima pasăre pe care va vedea o fată ăn aceasta zi îi va prevesti cu ce bărbat se va casători.

Dacă aceasta va vedea o mierlă, destinul îi va aduce în cale un preot, macaleandrul un marinar, păsările cu pene galbene un bărbat bogat, vrabia un fermier, păsările cu pene albastre un bărbat vesel, porumbelul un bărbat iubitor, iar daca va vedea o ciocanitoare va rămâne nemăritată.

O altă tradiție spune că încă din secolul 19, oamenii trimiteau partenerilor sau persoanelor pe care le iubeau în secret niște felicitări făcute din dantelă și satin, cu mesaje scrise de mână. În prezent scrisorile de Sfântul Valentin sunt făcute în formă de inimipara, cupidoni sau chiar trandafiri roșii.