Trafic AGLOMERAT pe DN1 Ploieşti-Braşov, A1, A2 şi în Vama Giurgiu

Circulaţia rutieră este îngreunată pe DN1- Valea Prahovei. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că valorile de trafic pe DN1 Ploiești – Brașov au crescut.

02 aug. 2015, 10:26
Trafic AGLOMERAT pe DN1 Ploieşti-Braşov, A1, A2 şi în Vama Giurgiu

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier.

În ceea ce privește fluența traficului, se precizează că se circulă îngreunat pe DN7 Râmnicu Vâlcea – Pitești, pe sensul către autostrada A1 (din cauza aglomerației) și pe DN1 A Brașov – Ploiești (din pricina executării unor reparații la kilometri 156, respectiv 133).

De asemenea, circulația rutieră la punctul de trecere a frontierei Giurgiu, pe sensul de deplasare spre Bulgaria, se desfășoară ușor îngreunat din cauza realizării unor lucrări de reabilitare la podul peste Dunăre.

Pe autostrada A2 București – Constanța traficul către Capitală este intens și, ținând cont de numărul mare de turiști prezenți în acest sfârșit de săptămână în stațiunile de pe malul mării (aproximativ 240.000, potrivit estimărilor operatorilor din domeniul turismului), este posibil ca în orele următoare să apară probleme de fluență la ieșirea de pe această arteră către șoseaua de centură a Capitalei, dar mai ales la staţia de taxare de la Feteşti, întrucât mulţi conducători auto preferă să plătească taxa de pod la singurele ghişee destinate achitării pe loc a tarifului (câte o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numărul unu).

Pentru a nu se forma coloane de autovehicule, le reamintim conducătorilor auto că prin staţia de taxare se poate trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate ori prin SMS, la numărul 7577.

Pentru evitarea aglomerației, dacă va fi cazul, conducătorii auto care doresc să se întoarcă dinspre Constanța către București pot utiliza rutele alternative:
· DN2A Constanţa – Hârşova;
· DN3 Constanţa – Murfatlar – Ostrov – Călăraşi (traversare cu bacul).

Conducătorii auto care se deplasează pe Autostrada Soarelui sunt sfătuiți :
· să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;
· să respecte limitele legale de viteză;
· să folosească luminile de întâlnire;
· să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;
· să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;
· să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;
· să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;
· în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.