Trafic BLOCAT mai multe ore pe Autostrada Soarelui. Un TIR s-a răsturnat peste o maşină, intervenţie dificilă a echipelor de salvare

Traficul rutier a fost blocat mai multe ore, sâmbătă după amiază, pe Autostrada Soarelui, pe sensul spre Constanţa, în zona localităţii Fundulea, din judeţul Călăraşi. Un autocamion s-a răsturnat peste parapeţii care separă cele două sensuri de mers şi peste un autoturism care circula regulamentar. Din primele informaţii, şoferul TIR-ului a fost transportat la spital cu un elicopter SMURD şi o altă victimă, un bărbat, a fost scoasă abia după trei ore dintre fiarele contorsionate de echipajul de descarcerare. Victima era conştientă, dar a suferit leziuni grave şi nu a putut fi stabilizată. Un elicopter SMURD venit de la Constanţa l-a transportat pe bărbat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

03 sept. 2016, 10:41

UPDATE 15.20 Şoferul autoturismului peste care s-a răsturnat TIR-ul a fost extras dintre fiare după o intervenţie de 3 ore. „A fost o operaţiune grea, pimele echipele de intervenţie de la km 20 au intervenit rapid, dar intervenţia de descarcerare a fost întârziată pentru că echipele care au venit de la Bucureşti cu maşina grea de descarcerare au fost întârziate pentru că cei aflaţi pe autostradă au blocat banda de urgenţă pe care trebuiau să vină pompierii de la Bucureşti. Tot de aceea şi macaraua de la CNADNR care a venit pentru a ridica TIR-ul a ajuns cu întârziere. Victima este în evaluare. Elicopterul a venit de la Constanţa, pentru că cel de la Bucureşti era în misiune, şi îl va transporta la Bucureşti. Poliţia este prezentă la faţa locului şi va gestiona situaţia mai departe.”, a declarat secretarul de stat din MAI Raed Arafat, la România TV.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autocamion încărcat cu cereale și un autoturism, circulația pe sensul către Constanța al autostrăzii A2 este întreruptă la km 33, înainte de localitatea Fundulea (județul Călărași).

TIR-ul încărcat cu cereale circula pe sensul către Capitală, a intrat în balans şi s-a răsturnat peste parapetul care separă sensurile de mers și peste un autoturism care se deplasa regulamentar spre Constanţa. Potrivit România TV, în autoturismul peste care s-a răsturnat cabina TIR-ului este încarcerat un bărbat, iar pompierii de la descarcerare au intervenit cu utilaje grele. Operaţiunea este în curs de desfăşurare, însă salvatorii au reuşit să stabilizeze bărbatul prins între fiare, căruia i-a fost montat un guler cervical. Nici la mai bine de două ore de la producerea accidentului victima nu fusese scoasă dintre fiare.

Pe sensul către București, traficul se desfășoară îngreunat, pe o singură bandă, iar pe sensul către Constanța, circulația este întreruptă, iar autovehiculele sunt deviate pe drumul vechi, prin Lehliu. Intrarea pe Autostrada Soarelui este blocată, la fel şi Centura Bucureşti şi intrarea pe drumul vechi spre mare, din cauza numărului foarte mare de maşini. Drumul pe Autostrada Soarelui poate fi continuat de la Fundulea spre Constanţa, până la ridicarea TIR-ului răsturnat de pe carosabil.