Trafic blocat peste două ore pe DN6, din cauza unui accident în care au fost implicate trei maşini. Două persoane au murit

Două persoane au murit şi alta a fost rănită, miercuri seară, în urma accidentului de pe DN 6 Drobeta Turnu-Severin - Orşova, pe viaductul Tatarovăţ, trei autovehicule fiind implicate. În urma impactului, autoutilitara în care se aflau victimele a căzut într-o râpă adâncă de aproximativ 50 de metri. Din cauza accidentului, traficul a fost blocat peste două ore.  

07 dec. 2016, 18:12
Trafic blocat peste două ore pe DN6, din cauza unui accident în care au fost implicate trei maşini. Două persoane au murit

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi, în accidentul produs miercuri seară, pe DN 6, au fost implicate trei autoturisme, iar două persoane au murit, în timp ce una a fost rănită.

„În accident au fost implicate trei autovehicule, un autoturism, avariat uşor, un autotren şi o autoutilitară. În urma impactului dintre autoutilitară şi autotren, primul vehicul a fost aruncat peste viaduct, în gol, de la o înălţime de aproximativ 50 metri. Au decedat două persoane şi alta a fost rănită, fiind preluată de echipajele ISU Mehedinţi şi dusă la spital. Victimele se aflau în autoutilitară. De asemenea, cabina autotrenului a luat foc în urma impactului, intervenind echipajele ISU. Poliţiştii rutieri cercetează la faţa locului pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul”, a declarat Mădălina Viziru, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi, potrivit news.ro.

Din primele verificări ale Poliţiei, unul dintre pneurile autotrenulului, care era încărcat cu fier şi se deplasa spre Slatina, a explodat, şoferul pierzând controlul asupra volanului. TIR-ul a acroşat un autoturism după care s-a răsturnat pe şosea, de el izbindu-se o autoutilitară.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, traficul a fost întrerupt, miercuri seară, în jurul orei 17.00, pe ambele sensuri, în judeţul Mehedinţi, pe DN6 Drobeta-Turnu Severin – Orşova, la kilometrul 358+400 de metri, în zona viaductului Tatarovăţ, din cauza unui accident în care au fost implicate un autotren şi o autoutilitară.

În urma impactului, cabina autotrenului a luat foc, iar autoutilitara a ieşit în afara părţii carosabile, căzând în apropierea rambleului căii ferate.

Din această cauză, şi circulaţia feroviară pe magistrala 900, între Drobeta Turnu Severin şi Orşova, a fost blocată, conform Infotrafic circulaţia feroviară fiind reluată în jurul orei 18.10.

De asemenea, sursa citată a precizat că, în jurul orei 19.20, traficul rutier a fost reluat pe o bandă, alternativ, fiind dirijat de către poliţişti.

Cel mai probabil, accidentul rutier s-a produs în urma exploziei unui pneu al autotrenului.

Citeşte şi Scene violente în trafic! Un şofer a fost bătut cu bâtele de mai mulţi indivizi