Trafic cu tichete de masă la Botoşani. Poliţia a deschis o anchetă

Tichetele sociale acordate de stat prin Programul "Masa caldă" sunt tranzacţionate pe piaţa neagră la Botoşani. Poliţia a deschis o anchetă pentru a afla dacă aceste informaţii se confirmă.

26 ian. 2021, 23:28
Trafic cu tichete de masă la Botoşani. Poliţia a deschis o anchetă
Trafic cu tichete de masă la Botoşani. Sursa FOTO: stiri.botosani.ro

Trafic cu tichete de masă la Botoşani. Prefectul Dan Nechifor a fost cel care a anunţat, într-o conferinţă de presă, că există informaţii privind tranzacţionarea acestor tichete pe piaţa neagră.

Trafic cu tichete de masă la Botoşani

Potrivit acestuia, cardurile pentru masa caldă de care beneficiază pensionarii cu venituri mici, dar şi alte categorii sociale defavorizate s-ar vinde chiar şi în Piaţa Centrală din Botoşani, informează Agerpres.

Este o acţiune comună a Poliţiei, a Jandarmeriei referitor la faptul că acele carduri se tranzacţionează. Suntem într-o acţiune destul de amplă şi vreau să fac o informare asupra faptului că, aşa cum prevede actul normativ, acele carduri nu sunt transmisibile. Nu mă pronunţ, ci vreau doar să trag un semnal de alarmă că acel care îl transmite este pasibil de amendă. Din informaţiile mele, se vând inclusiv la piaţă„, a afirmat Nechifor.

Firme de catering, implicate în traficul cu tichete de masă

Prefectul municipiului Botoşani susţine că există unele sesizări şi referitoare la unele firme specializate în livrarea de hrană caldă în sistem catering. Acestea ar cumpăra tichetele respective pentru a le deconta.

În judeţul Botoşani există aproximativ 11.000 de beneficiari de tichete electronice de masă caldă în cadrul Programului Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

Citeste si Permis de conducere gratuit pentru tinerii din medii defavorizate

Începând din toamna anului trecut, Guvernul României vine în sprijinul categoriilor de persoane defavorizate prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic pentru asigurarea de masă caldă prin proiectul derulat de Ministerul Fondurilor Europene şi finanţat prin Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

Primăria municipiului Botoșani, prin Direcţia de Asistenţă Socială (DAS), a distribuit, începând cu data de 19 noiembrie 2020, tichete sociale pentru mese calde la domiciliul beneficiarilor. Beneficiarii sunt cetăţeni cu domiciliul în Botoşani cu vârsta de 75 de ani împliniţi sau care au depăşit această vârstă, dar şi persoane care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari, adică 800 de lei pe lună.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru servirea de mese calde au fost distribuite conform ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate, acordate din fonduri externe nerambursabile.

 

 


loading...