Trafic de armament internaţional. Au fost confiscate arme, grenade şi lansatoare de rachete

Zeci de arme şi grenade, explozivi şi un lansator de rachete au fost confiscate luni în Bosnia, în cadrul unei operaţiuni contra traficului internaţional de arme, a anunţat poliţia bosniacă.

05 nov. 2018, 17:50
Trafic de armament internaţional. Au fost confiscate arme, grenade şi lansatoare de rachete

Arsenalul – care număra de asemenea în jur de 20 de pistoale, mai mult de 11.000 de gloanţe de diverse calibre, arme silenţioase, mine antipersonal şi detonatoare – a fost descoperit de o unitate antiteroristă într-un sat de lângă Gradiska (nord), potrivit unui comunicat.

Casa percheziţionată, precum şi un garaj şi o cabană, aparţin unui bosniac ce locuieşte în prezent în Elveţia, potrivit aceleiaşi surse care nu a precizat dacă acesta a fost arestat în Bosnia, potrivit Agerpres.

Bosnia şi alte ţări din Balcani se află în centrul traficului de arme din Europa.

Provenind adesea din depozite din epoca fostei Iugoslavii, aceste arme folosite în timpul războaielor din Balcani în anii 1990 se bucură de multă vreme de căutare în mediile criminale europene. Arme provenite din fosta Iugoslavie au fost de asemenea găsite în mâinile jihadiştilor care au atacat în ultimii ani Europa de Vest, inclusiv în atacurile de la Paris din 13 noiembrie 2015.

Poliţia „va continua activităţile menite să identifice alte persoane ce ar putea avea legătură cu acest caz”, potrivit aceleiaşi surse.


loading...