Fermierii au protestat la Palatul Parlamentului. SCANDAL cu jandarmii VIDEO

Mai multe asociaţii ale crescătorilor de animale au protestat miercuri, între orele 11.00 şi 13.45 în Parcul Izvor, după care au pornit în marş până în Piaţa Victoriei, unde au avut autorizaţie pentru pichet până la ora 18.00. Crescătorii de animale sunt nemultumiţi de întârzierea plăţii subvenţiilor, dar şi de tergiversarea unor proiecte legislative.

23 mart. 2016, 04:26
Fermierii au protestat la Palatul Parlamentului. SCANDAL cu jandarmii VIDEO

Mii de fermeri au protestat miercuri în faţa Parlamentului. Au fost şi incidente: manifestaţii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au vărsat lapte pe asfalt. Un alt moment tensionat a fost apariţia în mijlocul protestatarilor a senatoarei Cristiana Anghel.

Zeci de fermieri au protestat în parcul Izvor din Capitala. O parte dintre manifestanti au forţat cordonul de jandarmi pentru a ajunge pe carosabil si ulterior in Parlament.

In jurul manifestantilor si pe trotuarele din zona, precum si la intrarile de la Parlament a fost desfăşurat un impresionant dispozitiv de forţe de ordine, inclusiv scutieri.

Fermierii au ajuns în Parcul Izvor cu mai multe autocare. Ei s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au aruncat lapte în stradă.

Ne-au adus în sapă de lemn. Era mai bine cu Ceauşescu„, spun fermierii.

La protest şi-au anunţat participarea Federaţia Crescătorilor de Bovine din România, Oierii de Munte şi Asociaţia Crescătorilor de Porci din România.

Câteva mii de crescători de animale sunt aşteptaţi miercuri în Capitală. Printre revendicările lor se numără acordarea subvenţiilor agricole, dar şi rezolvarea unor probleme legislative.

Brigada Rutieră a Capitalei a anunţat că mitingul are loc între orele 11.00 – 13.45, în alveola de lângă Parc Izvor, fiind urmat de marş  pe traseul: Parc Izvor – Pod Haşdeu – str. Pârvan – str. Berzei – str. Buzeşti – Piaţa Victoriei. 

Între orele 14.45 – 18.00, mitingul continuă în Piaţa Victoriei, în perimetrul între şos. Kiseleff – bd. Aviatorilor – Parcul Kiseleff – Calea Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara.

În intervalul orar 13.00- 18.00, pentru mitingul de protest din  Piaţa Victoriei, traficul în zonă urmează să fie restricţionat astfel: începând cu ora 13:00 se va restricţiona traficul rutier pe şos. Kiseleff între str. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei; circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată  prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens în faţa clădirii Guvernului între bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv bd. Lascăr Catargiu; sensul de circulaţie din Piaţa Victoriei, relaţia str. Buzeşti – bd. Nicolae Titulescu către Calea Victoriei, respectiv către bd. Lascăr Catargiu, restricţia se va menţine până la finalizarea activităţii; pe str. Paris traficul va fi redirecţionat doar către bd. Aviatorilor; pe breteaua bd. Iancu de Hunedoara traficul va fi redirecţionat doar către bd. Aviatorilor.