Situaţia traficului rutier pe drumurile spre mare şi munte UPDATE

Centrul Infotrafic al Poliției Române a anunţat că nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită sau îngreunată din cauza unor evenimente rutiere.

30 apr. 2016, 07:53
Situaţia traficului rutier pe drumurile spre mare şi munte UPDATE

Pe DN1, traficul rutier a mai crescut în intensitate, pe ambele sensuri, în zona stațiunilor montane de pe Valea Prahovei, însă nu au fost semnalate probleme deosebite de fluență și nici blocaje în trafic. De precizat este faptul că diminuarea capacităţii de circulaţie a DN1 este cauzată şi de trecerea de la două, la o bandă de circulaţie, la intrarea în localitatea Comarnic, pe sensul de mers către Braşov.

Pe autostrăzile A1 București – Pitești și A2 București – Constanța, traficul rutier este moderat.

Până în data de 5 mai 2016, circulaţia rutieră pe podul Giurgiu-Ruse, situat pe DN5(E85), se va desfăşura în condiţii normale, pe ambele benzi, pe sectorul kilometric 63+600 – 64+940 de metri. Dar, având în vedere că valorile de trafic vor fi ridicate, pentru evitarea aglomeraţiei pot fi folosite şi alte puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria: Calafat (rutier); Bechet (trecere cu bacul); Zimnicea (trecere cu bacul); Călărași (trecere cu bacul); Negru Vodă (rutier); Vama Veche (rutier).

Pe DN7(E81) Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între localităţile Câinenii Mici (judeţul Vâlcea) şi Lazaret (judeţul Sibiu), la kilometrul 237+051 de metri, până în data de 15 iulie 2016 se execută lucrări de reparaţii la pasajul rutier amenajat peste calea ferată (pasajul Râu Vadului). Circulația este deviată pe un drum lateral, pe care se află amenajată o trecere la nivel cu calea ferată simplă, prevazută cu bariere şi semnalizată corespunzator. Întrucât în zonă, la trecerea trenurilor, se formează coloane de autovehicule, le recomandăm conducătorilor auto să nu se angajeze în depăşirea acestora.

Tot în județul Vâlcea, pe Valea Oltului, până pe data de 30 iunie 2016, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră pe DN7 se desfăşoară restricționat, pe o bandă, alternativ, pe sectorul kilometric 200+615 – 200+815 metri.

În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, a fost reluată circulaţia în zona Siriu, însă numai pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 7,5 tone. Restricţia de tonaj este impusă din cauza lucrărilor de reparaţie a viaductului Stânca Teherău (la kilometrul 85+534 de metri). Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.         

Pentru a preveni producearea accidentelor rutiere pe drumurile publice, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic și să păstreze în mers o distanţă care să permită oprirea în condiţii de siguranţă.