ACCIDENT grav cu şapte maşini pe Valea Oltului. Traficul a fost OPRIT pe ambele sensuri UPDATE

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, vineri dimineaţă, din cauza unui accident rutier, traficul a fost oprit pe ambele sensuri, pe o porţiune din Valea Oltului. Autorităţile au declanşat iniţial planul roşu de intervenţie. Traficul auto a revenit la normal în jurul orei 14. 

21 oct. 2016, 07:23
ACCIDENT grav cu şapte maşini pe Valea Oltului. Traficul a fost OPRIT pe ambele sensuri UPDATE

UPDATE ora 14. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Vâlcea, traficul pe DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu a revenit la normal. Din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autotren, un autocar și cinci autovehicule, circulația a fost oprită, respectiv îngreunată la km 199+200 de metri, la ieșirea din localitatea Călimănești către Sibiu.

Poliţiştii fac însă o precizare importantă : întrucât până la începutul lunii decembrie, în zona viaductului Cârligu Mic (situat la o distanță mică față de locul accidentului) se execută lucrări de consolidare, în acest loc apar frecvent probleme de fluență a traficului.

UPDATE La ora 10.35, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Vâlcea, traficul pe DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu s-a reluat, pe un fir alternativ. Din pricina unui accident rutier în care au fost implicate un autotren, un autocar și cinci autovehicule, circulația fusese oprită total la km 199+800 de metri, la ieșirea din localitatea vâlceană Călimănești către Sibiu.

Potrivit România TV, un tir a lovit puternic în spate un autocar care mergea spre Elveţia, iar autocarul a ricoşat apoi în mai multe maşini de pe sensul opus. Autorităţile spun că ar fi vorba de un carambol cu şapte maşini în total, fiind activat Planul roşu de intervenţie, apoi atenţionarea fiind retrasă.

Iniţial, s-a cerut intervenţia unui elicopter SMURD, însă după ce echipajele de salvare au ajuns la faţa locului au găsit doar două persoane rănite şi au stabilit că nu mai este nevoie de intervenţia elicepterului SMURD. 

Din cauza accidentului rutier în care au fost implicate șase autovehicule, traficul pe DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu (Valea Oltului) este oprit pe ambele sensuri la ieșirea din localitatea vâlceană Călimănești către Sibiu, la ora 10, anunţă Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.