Trafic restricţionat în Capitală pentru comemorarea Holocaustului împotriva romilor

Traficul rutier este restricţionat, marţi dimineaţă, pe mai multe străzi din centrul Capitalei, între orele 9.30 şi 10.30, pentru comemorarea Holocaustului împotriva romilor.

02 aug. 2016, 05:35
Trafic restricţionat în Capitală pentru comemorarea Holocaustului împotriva romilor

Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Capitalei a avizat organizarea şi desfăşurarea unui ceremonial de comemorare, marţi, la Memorialul Victimelor Holocaustului, de la intersecţia Străzii Ion Brezoianu cu Strada Lipsc

Prin urmare, traficul rutier va fi restricţionat în intervalul 09.30 – 10.30 astfel:

– pe Strada Anghel Saligny, între Splaiul Independenţei şi Strada Lipscani;

– pe Strada Mihai Vodă, între acces IGPR şi Splaiul Independenţei;

– pe Strada Lipscani, între acces IGPR şi Strada Anghel Saligny.

Agenţia Naţională pentru Romi (ANR) organizează, marţi, începând cu ora 9.00, ceremonia de comemorare a Holocaustului împotriva romilor, la Memorialul Victimelor Holocaustului în România.

A doua parte a evenimentului are loc începând cu ora 11.00, la Cercul Militar Naţional (Strada Constantin Mille nr. 1), unde va fi evocată istoria recentă, cu privire la romii din România, care au fost victime ale Holocaustului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ziua europeană de comemorare a victimelor genocidului romilor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost fixată la 2 august, printr-o rezoluţie a Parlamentului European, din 15 aprilie 2015.