Traficant de droguri, arestat preventiv după ce a încercat să vândă cannabis în Belgia

Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a lui Ioan Huțanu pentru trafic de droguri în formă continuată, după ce procurorii DIICOT au descoperit în locuința acestuia peste șase kilograme de cannabis pe care încerca să le vândă în Belgia.

20 oct. 2015, 10:10
Traficant de droguri, arestat preventiv după ce a încercat să vândă cannabis în Belgia

Potrivit unor comunicate DIICOT și IGPR, Ioan Huțanu este acuzat că a înființat o cultură de cannabis, cca 60 plante, pe raza localității Stroești, com. Todirești, jud. Iași, ocupându-se în mod efectiv de întreținerea și îngrijirea acesteia până în luna octombrie, când a procedat la recoltarea plantelor (inflorescențe) pe care le-a transportat și depozitat în locuința sa situată în aceiași localitate.

DIICOT: 18 membri ai reţelei „Academia Infractorilor Români”, trimişi în judecată

Anchetatorii susțin că el intenționa, după uscarea plantelor de cannabis, să le valorifice pe piața ilicită dintr-un stat european către un alt dealer de droguri aflat în legătura sa infracțională.

„În acest sens, la 15 octombrie, inculpatul a contactat telefonic o persoană din Belgia, stabilind detalii referitoare la tranzacționarea cantității de cannabis recoltată, prețul acesteia, precum și modalitatea de transfer a cantității de cannabis, după uscarea acesteia, din România în Belgia, urmărind astfel obținerea unui folos material ilicit în valoare de 15.000 euro”, se arată în comunicatul procurorilor.

DIICOT precizează că sâmbătă, în urma percheziției, în imobilul acestuia a fost descoperită și ridicată cantitatea de 6,350 kilograme cannabis.

Acțiunea a fost realizată împreună cu ofițerii poliției judiciare din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate-Serviciul Antidrog, iar suportul de specialitate asigurat de Serviciul Operațiuni Speciale Iași.