Traficanţii au imaginaţie nelimitată. Un pensionar a fost prins cu cocaina sub perucă

Un columbian în vârstă de 65 de ani a fost arestat pe aeroportul din Barcelona, cu 500 de grame de cocaină ascunse sub perucă, a comunicat marţi poliţia spaniolă.

16 iul. 2019, 13:47
Traficanţii au imaginaţie nelimitată. Un pensionar a fost prins cu cocaina sub perucă

Pasager pe un zbor care venea de la Bogotá – monitorizat în special de către poliţie – bărbatul a atras atenţia agenţilor „din cauza stării sale evidente de stres şi a dimensiunii disproporţionate a perucii pe care o purta„, potrivit unui comunicat al poliţiei.

Călătorul purta sub pălărie o perucă care ascundea o pungă conţinând 503 de grame de cocaină în valoare de peste 30.000 de euro. Arestat la sfârşitul lunii iunie în cadrul „operaţiunii peruca”, bărbatul a fost predat justiţiei.

Din cauza legăturilor sale culturale puternice cu America de Sud, Spania este una dintre principalele porţi de intrare pentru cocaina sud-americană în Europa. Drogurile sunt importate în majoritatea cazurilor în transporturi de mărfuri sau transportate de aşa-numiţii „cărăuşi”. Poliţia spaniolă este obişnuită să găsească drogurile în locurile cele mai puţin probabile. În ultimii ani, poliţiştii au descoperit cocaină într-un transport de ananas, într-un scaun cu rotile, în implanturi mamare, într-un set de veselă sau în ghipsul unui bărbat cu piciorul rupt.